Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Strakaté žemle

Autor: Ariela5 , 3.9.2007

Strakaté žemle


250g Mix B od Schäru



10g čerstvého droždí



3 lžíce oleje



200 ml vlažné vody



1 lžička vlákniny Psylium



půl lžičky cukru



sůl



 



Psylium namočíme do vody na 10 minut přidáme kvasnice cukr sůl a olej. Přidáme mouku a zpracujeme v těsto. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme malé bochánky nebo žemle, rohlíky či uzly. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme vykynout (v troubě nebo na topení) Až bulky zhruba zdvojnásobí svůj objem nařízneme je do kříže potřeme mlékem, olejem nebo jen vodou posypeme různými druhy semínek a dáme péct. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 180 stupních.



 



Jsou dobré i několikátý den, když se opět trošku rozpečou v troubě. Pak jsou jak čerstvé.


Autorka: Vierka

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 257 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.