Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Chléb Michalík

Autor: Ariela5 , 3.9.2007

250g mouky Michalík
250g červené Finax
100ml pohanky lámanky
200+300ml vody
20g droždí
lžíce psylia
sůl, kmín, olej, ocet



Lámanku zalít 200ml vařící vody a nechat pod pokličkou cca 15 minut bobtnat. Ve 300ml vlažné vody rozmíchat droždí a psylium, nechat odstát. Vše smíchat i s moukou a přísadami, vymíchat těsto, dát do formy, nechat půl hodiny kynout a pak upéct na 200° v dolní části trouby. Chleba je docela hodně, vrchovatá velká chlebíčková forma (na chleba typu moskva) nebo dvě silikonové formy, ne úplně plné.


Autorka. Evánek

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 297 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.