| Těsto: 
 370-400g hladké mouky 
 1/2 lž. soli 
 1 1/2 balíčku prášku do pečiva 
 1 balíček vanilkového cukru 
 1 lž pomerančové kůry 
 125 g cukru krupice 
 250 g měkkého tvarohu 
 2 vejce 
 150 g tuku na pečení ( Hera, Stella) 
 1 hrst (50g) rozinek hrubě nasekaných 
 1 hrst vlašských ořechů 
 
 
   
 60 g másla na potření hotové štoly 
 
 50g moučkového cukru na posypání 
 
 
 alobal 
 
 
 pečící papír 
 
 
   
 
 
 Postup: 
 
 
 rozpustit tuk a nechat vychladit. Odložíme si trochu hl. mouky na posypání  
 prkénka. Vše smíchat hnětačem až se těsto odlupuje od stěn a je vláčné.  
 Zapneme troubu na 220°C. Těsto dáme na moukou vysypané prkénko a rukama  
 tvoříme placku asi 1 cm vysokou. Kterou prvně přeložíme vrchním a spodním  
 dílem do středu a poté ještě jednou přehneme spodní díl do 2/3 směrem  
 nahoru.
 
 Plech-pečící papír-přenést štolu a péci 10 minut- zmírnit teplotu na 160°C a dopečeme 20  
 minut. Po upečení horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Zabalit do alobalu a nechat vychladnout. Alespoň týden nechat v chladu odležet. Neujídat! |