| 
 
 | 
	|  |  | 
| Králíci I. |  | Slíbila jsem nějaké králičí receptíky - pro milovníky králičích mazlíčků doporučuji nahradit slovo králík slovem krůta :o) Recepty jsou z kuchařek Ham a mňam od P. Novotného. Dobrou chuť :o) |  |  |  | Autor: Farah , 23.9.2004 |  |  |  |  | 
 LISABONSKÝ KRÁLÍK 
   
 králík 
 slanina 
 kyselá smetana 
 sůl 
 mouka 
   
 Marináda: 
 2 sklenky vína 
 1 sklenka vinného octa 
 krájená cibule 
 pepř 
 jalovec 
 bobkový list 
   
 Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině.Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu. 
   
   
 KRÁLÍK NA ŠAMPAŇSKÉM 
   
 králík 
 šumivé víno 
 skořice 
 koriandr 
 badyán 
 bobkový list 
 cukr 
 sůl 
   
 Do velké teflonové pánve nalijeme šumivé víno a do něj naskládáme porce králíka. Posypeme je kořením, přidáme trošku cukru a špetku soli a necháme pod pokličkou pomalu dusit. Změklé maso ještě krátce povaříme bez pokličky, aby se zahustila šťáva. |  |  Zobrazeno doposud 1113 x. |  |