| 
 
 | 
	|  |  | 
| Králíci III. |  |  |  | Autor: Farah , 23.9.2004 |  |  |  |  | KRÁLÍK S KŘENEM 
 
 
 
  
 králičí hřbet a stehna
 60 g másla
 40 g slaniny
 cibule
 česnek
 ocet
 bobkový list
 tymián
 celý černý pepř
 petrželka
 křen
 sůl
 
 
 
  
 Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekanou petrželku podusíme na másle s drobnými kousky slaniny. Přidáme maso, několik kapek octa, pepř, bobkový list, špetku tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu scedíme. Maso položíme na talíře, přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem. 
   
  
 KRÁLÍK NA ESTRAGONU
 
 
  
 králík
 anglická slanina
 rajčata
 cibule
 estragon
 mouka
 pepř
 sůl
 
 
  
 Králíka očistíme, odblaníme a vykostíme. Každou porci naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny. Přeložíme a spíchneme párátkem. Na dno vymaštěného pekáče naskládáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a cibuli rozdělenou na kolečka. Na tento základ dáme králičí závitky a pečeme v troubě. Upečené je zalijeme vychladlým vývarem z 0,75 l vody a dvou lžiček estragonu zahuštěným lžičkou mouky a pečeme ještě 15 minut. |  |  Zobrazeno doposud 1012 x. |  |