| KRÁLÍK S OLIVAMI 
 1 králík150 ml červeného vína
 petrželová nať
 1 bobkový list
 2 stroužky česneku
 sušený rozmarýn
 3 lžíce oleje
 1 cibule
 1 hrneček masového bujónu
 1 lžíce rajského protlaku
 125 g černých oliv
 sůl
 pepř
 
 Králíka nakrájíme na kousky. Vložíme je do marinády (víno, petržel, bobkový list, česnek, rozmarýn, sůl), aby maso bylo zcela ponořené a necháme hodinu uležet. Potom okapané kousky masa opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a nadrobno nakrájené cibulce. Maso zalijeme masovým vývarem, v němž jsme rozpustili rajský protlak. Dochutíme a na mírném oleji za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Mezitím přidáme trochu marinády, přecezené přes sítko. Asi deset minut před dovařením přidáme olivy a nakrájenou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší. |