Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Likerove soudky - Spicky

Autor: Stepanka, Ondra & Alex , 13.10.2004

Tento recept jsem jak jiz vite sama vyzkousela a tady jsou me poznatky spolecne s navodem.


testo: 2 bilky
         4 zloutky
         120 g krystaloveho cukru
         130g hladke mouky
         20g maizeny (kukuricneho skrobu)


dva bilky uslehame s cukrem, pridame zloutky a mouku smichanou s maizenou. Na plech dame voskovvany papir (parchment) a hladkou trubickou nebo mikrotenovym sackem  strikame piskoty. Peceme v predem vyhrate troube. (testo se mi na plechu pri peceni rozjelo, ale ne moc, takze piskotky netvorte moc blizko u sebe. Dala jsem je pect na 180C, v receptu teplota neni zadana. Nejsou moc vysoke jako klasicke piskoty ale chutnaji dost dobre ulezene)


krem: 3 dl sladke smetany ke slehani
         100g kakaa
         180g cokoladove polevy (100g horke cokolady, 70g masla nebo jineho tuku, 2 polevkove lzice vody)
         100g krystaloveho cukru


2dl vajecneho likeru


200g cokoladove polevy na politi


Postup na krem- sladkou smetanu na slehani uvarime s cukrem, cokoladovou  polevou a kakaem (ja dam priste min kakaa, zda se mi ho byt hodne). Krem rychle vychladime (to nevim jak je mysleno, ja jsem ho proste parkrat promichala a pockala az trochu vychladne a pak supla do lednice) a dame do lednice na 12 hodin. Druhy den ho dobre vyslehame a hladkou trubickou  strikame na upecene piskoty do tvaru kuzele tak, aaby uprosted zustal prostor pro vajecny konak. (vajecny konak jsem dovnitr natrikala strikackou)Navrch nastrikame  jeste trosicku kremu, abychom soudku uzavreli. Nechame ztuhnout a potom je polijeme cokoladovou polevou. (na obrazku jsou bez polevy)


Pokud se je rozhodnete pect, doporucuju zacit kremem, ten zabere vice casu a piskotky upect pak.  Doufam, ze vam budou chutnat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 224 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.