| 26dkg moučkového cukru 
 4 vejce 
 ¾ dcl vlaž. Vody 
 ¾ dcl oleje 
 26 dkg polohrubé mouky 
 1 prášek do pečiva 
 2 lžíce kakaa 
 
 
 Cukr a žloutky třeme do pěny, postupně přidáváme vodu a olej.  
 Potom přidáme mouku, pečivový prášek a sníh ze 4 bílků. 
 
 
 Těsto rozdělíme na dva díly a polovinu obarvíme kakaem. Pečeme ve formě na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Upečené a vychladlé nakrájíme na stejně silné plátky a střídavě skládáme k sobě tmavé a světlé plátky a slepujeme je krémem. Navrch polijeme čokoládou a posypeme oříšky nebo rozetřeme krém (kombinace obojího se nevylučuje). 
 Hotový dort krájíme šikmo jako veku na chlebíčky, aby vynikla mozaika. 
 
 
 Krém: ¼ l mléka, ½ pudinkového prášku (podle požadavku na krém, vanilkový, čokoládový - k čokoládovému přidat trochu kakaa), 25 dkg másla, 15dkg cukru 
 Ze ¼ l mléka uvaříme pudink a dáme vychladnout. Máslo a cukr třeme, do utřeného postupně vmícháváme uvařený pudink. (Všechny části musí mít stejnou teplotu) 
 Můžeme přidat kakao nebo použít kakaový pudink. |