| Výběr potravin, které zřídka vyvolávají alergické reakce - povolené potraviny 
   
 Zelenina: zelená okurka, cuketa, dýně, baklažán, fenykl, kořen pastiňáku, kořen petržele, černý kořen, mrkev, tuřín nebo kedluben, chřest, čekanka, všechny zelené saláty, špenát, mangold, červená řepa, pórek, všechny druhy košťálovin (květák, brukev, bílé, červené a čínské zelí, kapusta), zelené luštěniny 
   
 Ovoce: hrušky, sladká jablka, meloun, avokádo, sladké třešně, vinné hrozny, borůvky, švestky, mirabelky, meruňky 
 Obilniny: rýže, proso, oves 
   
 Maso: drůbež (kuře, krůta, kachna, husa), jehněčí, hovězí, králík. Z těch druhů masa, které dítě snáší, můžeme použít vývar. V malém množství vnitřnosti - drůbky 
   
 Sladidla: používat podobně jako koření v malém množství. Čistý hroznový cukr - Glukopur, zahuštěná jablečná nebo hrušková šťáva 
   
 Pojící prostředky: rýžový, kukuřičný nebo bramborový škrob 
   
 Oleje a tuky: rafinované rostlinné oleje - slunečnicový olej, kukuřičný olej, sezamový olej, olivový olej, margaríny bez mléčné bílkoviny - podle údajů výrobce Vitagen, Vitaquelt extra, Becel ... 
   
 Nápoje: dětský čaj, hrušková nebo hroznová šťáva. Podávejte jen tehde, pokud dítě ovoce, ze které je šťáva vyrobena snáší. 
   
 Tepelná příprava: všeobecně platí, že tepelně zpracované potraviny mají nižší obsah alergenů než potraviny v syrovém stavu. Nové potraviny vždy nabízejte tepelně upravené. 
   |