Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Staročeské perníčky

Tento recept se u nás dědí po generace (já jsem už 7. :-))

Autor: Správcová duben04 , 27.11.2004

500g hl. mouky


250g mouč. cukru


100g medu


2 vejce


1 lžička rumu


1 lžička jedlé sody


2 lžičky perníkového koření + 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry


 


prosijeme mouku, cukr, jedlou sodu a kořeni, přidáme med a vejce a vypracujeme hladké těsto. Pečeme v horké troubě dozlatova. Vejcem můžeme potírat před i po upečení.


Po vychladnutí můžeme zdobit.


Jsou-li perníky tvrdé, dáme k nim do krabice 2 větší jablka na dávku a uskladníme v chladu.


 


Polevu dělám z cca 250g moučkového cukru, 1 bílku a 2 lžic citronové šťávy (může být pomerančová) …třu to do hladka, hustotu to ma takovou, že to ani neteče, když zvednu vidličku a ani to na ní nedrží…


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 266 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.