Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Karamelové medajlonky

Autor: Martina a Josef J. , 12.5.2003

2 vepřové panenky (asi 600g)
sůl, pepř, 1-2lžíce tuku
1 lžíce pískového cukru
1-2 lžíce sojové omáčky
1 kostka taveného sýra
1 lžička majoránky (ale ještě lepší je čerstvý oregano)
voda na podlití podle potřeby



Postup:
Maso pokrájíme na plátky asi 2cm silné. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do rozehřátého tuku vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když začne cukr karamelizovat, vložíme do něj medailonky a po každé straně opékáme asi 3 minuty. Poté je přelijeme sojovou omáčkou, mírně podlijeme vodou a přivedeme do varu. Medailonky vyjmeme na nahřáté talíře. Do vybečené šťávy vložíme na menší kousky pokrájený sýr a necháme rozpustt. Nakonec vmícháme majoránku a krátce prohřejeme. Medailonky přelijeme na talířích sýrovou omáčkou

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 293 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.