Suroviny: kuřecí řízky
kvalitní papriková klobása (např. Dunajská)
eidam nakrájený vcelku na pláty 1 cm
trojobal
Postup: Pokusíme se ztenčit kuřecí řízky na 1 cm pláty a ty potom nakrájíme na kousky cca 4x4 cm. Sýr nakrájíme na stejné kousky jako maso a klobásu na tenká kolečka. Střídavě napichujeme maso, sýr a klobásu na špízy, celé to potom opatrně obalíme v trojobalu. Smažíme ze všech stran na pánvi nebo ve friťáku ne moc zprudka, aby se maso udělalo a zároveň sýr nevytékal.
Příloha: samozřejmě hranolky nebo opečené brambory s tatarkou a bohatou zeleninovou oblohou.
Rada: Snažte se napichování začínat i končit masem a nakrájet stejné kousky, jinak se to špatně obaluje a dobře neosmaží.
Klobása tomu dodá netradiční pikantní chuť!
Když jsem hodně líná, použiju verzi kuřecího řízku v celku, klobásu nebo salám naskládám nahoru na hotový opečený plátek a bohatě obložím sýrem a zepeču. Trojobal tímto odpadá a je to také dobré.
|