2 hrnky hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
1 hrnek mléka
1 vejce
3 lžíce oleje
špetka soli
1 hrnek ovoce
0,5 hrnku cukru krupice
V míse smícháme 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli a sáček vanilkového cukru. Do druhé misky nalejeme hrnek mléka, 3 lžíce oleje, přidáme 1 vejce a rozšleháme. Přidáme 1 hrnek čerstvého nebo mraženého ovoce. Obsah této misky vlijeme do mísy a velmi rychle vše spojíme (těsto bude řídké, nevypracované). Vlejeme do formiček na muffins nebo na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
Bulíkův dodatek: Místo ovoce tam lze naházet cokoliv - sekané oříšky, kousky rozlámané čokolády, rozinky, podle fantazie a stavu spíže. Na hladké mouce se taky trvat nemusí, oni Angláni stejně mouku nerozlišují, dá se to udělat i z polohrubé. Rozšlehání klidně vynechejte, stačí dobře promíchat vidličkou. Výsledek je takový typicky anglosaský dezert, těžší, vlhká, ale úžasně žvachlavá buchta. Mňam.
|