Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Gratinované brambory se špenátem

Autor: Baruschka , 26.1.2005

cca 1,5 kg brambor (podle velikosti pekáče či zapékací misky)


listový špenát (ne protlak)


cibule


zakysaná smetana


cca 15 dkg tvrdého sýra


česnek, sůl, kmín, máslo na vymazání zapékací místnosti


V kastrůlku usmažíme nakrájenou cibulku do zlatova, přidáme špenát a trochu povaříme - v podstatě jen do rozmrznutí. Můžeme trochu osolit a klidně dát i česnek.


Brambory nakrájíme nejlépe na robotovi na co nejtenčí plátky (v podstatě jsem je měla skoro průhledné) a začneme skládat do zapékací mísy vymazané máslem - vrstva brambor, posolit, pokmínovat, dát nakrájený česnek, vrstva špenátu, vrstva brambor, posolit, pokmínovat, zasypat strouhaným sýrem a zalít smetanou, zase vrstva brambor... atd. atd. končí se se vrstvou brambor, která se opět zaleje smetanou a zasype sýrem.


Přiklopené to nechám cca 30 minut péct při 200 C, pak ještě sundám víko a nechám vytvořit kůrčičku cca 10 minut. Prostě, aby ty brambory byly měkké :-)


Je to naprostá mňamka!


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 597 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.