| 
 
 | 
	|  |  | 
| Recept ze Stobu |  | Lehký aspik |  |  |  | Autor: rascal-ka , 27.2.2005 |  |  |  |  | Lehký aspik 
 
  Potřebné suroviny:
 1 balíček práškové želatiny (40 g)
 2 vejce vařená natvrdo
 200 g kuřecí šunky vcelku
 400 g sterilované sladkokyselé zeleniny (včetně nálevu)
 
 
 Postup:
 Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod.
 
 Počet porcí: 2
 Energie: 740KJ / porce
 Sacharidy: 16g / porce
 Tuky: 6g / porce
 Bílkoviny: 26g / porce
 
 |  |  Zobrazeno doposud 527 x. |  |