|
|
|
Recept ze Stobu |
Cuketový nákyp se sójovou šunkou |
|
| Autor: rascal-ka , 27.2.2005 | |
| Cuketový nákyp se sójovou šunkou
 Potřebné suroviny: 1200 g cukety nastrouhané na hrubém struhadle(i se slupkou), 100 g (1 balení) sójového granulátu s příchutí šunky, 300 g polohrubé mouky, 10 polévkových lžic oleje, 2 vejce, 3 bílky, 2 střední cibule, 4 stroužky česneku, 1 polévková lžíce kvalitní sójové omáčky, sůl, pepř, hrst sekaných čerstvých bylinek: celerová a petrželová nať, bazalka, tymián (lze použít i bylinky sušené), 1 prášek do pečiva, 50 g strouhaného parmezánu
Postup: Omyjte cuketu a odstraňte případná větší jadérka. Nastrouhejte do velké mísy na hrubém struhadle, osolte a opepřete. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Do rychlovarné konvice dejte asi 1 litr vody a vařící vodou zalijte granulát, který jste nasypali do jiné mísy. Promíchejte granulát a nechte stát 10 minut. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky vmíchejte do cukety spolu s moukou, olejem, jemně sekanou cibulí, prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a bylinkami. Promíchejte. Z granulátu přes cedník slijte vodu a lehce ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu. Přidejte granulát k ostatním surovinám a nasypte prášek do pečiva. Promíchejte. Připravte sníh z bílků a lehce vmíchejte k ostatním surovinám. Hmotu vlijte na pekáč s nepřilnavým povrchem nebo použijte papír na pečení. Navrch posypte strouhaným parmezánem. Dejte péci do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních asi 40 minut (povrch by měl zezlátnout). Lze jíst teplé i studené. Můžete ozdobit lžičkou kysané smetany. Uvedené nutriční hodnoty platí pro nákyp bez použití kysané smetany na ozdobu.
Počet porcí: 24 Doba přípravy: 20 min. Energie: 500KJ / porce Sacharidy: 11g / porce Tuky: 5g / porce Bílkoviny: 5g / porce
|
|
Zobrazeno doposud 476 x.
|
|