|
|
|
Recept ze Stobu |
Baskické fazole |
|
| Autor: rascal-ka , 27.2.2005 | |
| Baskické fazole
Potřebné suroviny: 1 a 1/2 sáčku mražených zelených fazolových lusků (celkem asi 500 g), 4 oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, 1 střední drobně nasekaná cibule, 1 pol. lžíce olivového oleje, 50 g na kostičky nakrájené debrecínky, 2 stroužky drobně nakrájeného česneku, sůl a pepř
Postup: V hrnci se silným dnem nechte rozehřát olej a vložte slaninu. Přidejte cibuli a nechte osmahnout. Vložte rajčata, posolte a opepřete. Pak nasypte do hrnce fazolky a česnek. Zalijte vodou, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste dokud nebudou lusky měkké a voda vyvařená ve výbornou šťávu. Jako příloha postačí 2 plátky křehkého chleba.
Počet porcí: 3 Energie: 600KJ / 1 porce
|
|
Zobrazeno doposud 308 x.
|
|