|
|
|
Recept ze Stobu |
Španělská polévka Gaspacho |
|
| Autor: rascal-ka , 27.2.2005 | |
| Španělská polévka GASPACHO
Potřebné suroviny: 1 střední nahrubo pokrájená zelená paprika, 8 oloupaných středních rajčat zbavených semínek nahrubo pokrájených, 1 velká oloupaná a nahrubo pokrájená salátová okurka, 1 nahrubo nakrájená velká cibule, 100 g středu bílé veky (bez kůrky), 3 pol. lžíce tmavého vinného octa, 1-2 stroužky prolisovaného česneku, 850 ml vody, 3 pol. lžíce olivového oleje (nejlépe panenského), sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku.
Na ozdobu kostičky z 1 malé cibule, 1/2 malé okurky se slupkou, 3 oloupaných rajčat bez semen.
Postup: Ve velké hluboké míse smíchejte všechnu zeleninu a rozdrobenou veku. Přidejte ocet, vodu, česnek, sůl a pepř. Vše rozmixujte mixérem doukud nebude směs hladká. Potom do směsi postupně ručně zašlehejte olej. Kvůli barvě mužete přidat pár lžiček rajčatového protlaku. Polévku v talířích ozdobte zeleninovými kostičkami.
Počet porcí: 6 Energie: 650KJ / 1 porce
|
|
Zobrazeno doposud 351 x.
|
|