| Žloutkové řezy (kremeše) 
 1 listové těsto 
 Žloutkový krém: 3 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 balíček vanilinového cukru, ¼ l smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače, 1 lžíce moučkového cukru 
 Ledová poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citrónové šťávy, několik kapek oleje. 
 
 
 
 
 Postup: Vychlazené listové těsto vyválíme na plát 4 mm silný, který rozdělíme na pruhy široké asi 10 cm. Přeneseme je na plech, na několika místech propíchneme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a polovinu pruhů potřeme marmeládou a krémem. Druhou polovinu nakrájíme na dílky, poklademe jimi krém a podle nich po ztuhnutí dokrojíme spodní pruhy těsta. Povrch ozdobně pocákáme ledovou polevou. 
 
 
 
 
 Krém: z mléka, pudinkového prášku a vanilinového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem a cukrem a lehce vmícháme do pudinku. 
 
 
 Poleva: Cukr zalijeme horkou vodou, přidáme ostatní suroviny a vymícháme do hladka. |