| Zákusek s ovocem a šlehačkou 
   
   
   
 Korpus: 
   
 26 dkg             cukr krupice 
 4                      žloutky             utřít 
 1,5 dcl             olej 
 1,5 dcl             voda 
 26 dkg             polohrubé mouky 
 ½  sáčku          prášku do pečiva 
 sníh ze 4 bílků 
   
 Z tohoto těsta upečeme korpus, který necháme vychladnout. 
   
 Šlehačkový krém: 
   
 1 šlehačka                               ušlehat ( může být i šlehačka z prášku) 
 2 lžíce cukru krupice 
 2 zakysané smetany 
   
 Do vyšlehané šlehačky přimícháme zakysané smetany a namažeme na korpus. Povrch poklademe ovocem (jahody) 
   
 Želatinová poleva: 
   
 0,5 l vody (oslazené a ochucené – např. šťáva z jahodového kompotu, trošku jah.TANGU) 
 1 vanilkový puding 
   
 Uvaříme klasicky jako puding a opatrně nalijeme (nandáme polévkovou lžící) na krém s ovocem. |