|
|
|
OMÁČKY Z CUKETY |
|
| Autor: PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 , 17.10.2005 | |
|
Hou bová omáčka zahuštěná cuketou (H)
1 mladá cuketa nebo 5 plátků velké cukety (širokých 2 cm), 4-5 hříbků, žampionů nebo jiných čerstvých hub, 1 PL špaldové mouky, sůl, 3 PL smetany, zelené natě, 3 HR vody.
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu do měkka (asi 5 minut) a rozmixujeme. Přidáme houby nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut. Mouku rozmícháme v malém množství vody, vlijeme do omáčky a za stálého míchání necháme 2 minuty vařit. Omáčku odstavíme, okořeníme zelenou natí a zjemníme smetanou.
Dý ňová omáčka (H)
2-3 brambory (brambory můžeme vynechat a přidáme více dýně), 2 vrchovaté hrnky na kostičky nakrájené dýně - dýni můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, zelená nať 3 PL pšeničné mouky, 1 PL amarantové mouky, sůl, špetka cukru, snítka estragonu, jablečný oce t, 3 PL smetany nebo bílý jogurt a 3 HR vody.
Místo dýně klidně použijte cuketu :-) Tykev jako tykev!
Dýni a brambory vaříme v osolené vodě s estragonem do měkka. Mouku rozmícháme v malém množství vody do hladka, vlijeme do hrnce s bramborami a za stálého míchání necháme 2 minuty vařit. Okyselíme octem, přisladíme cukrem a necháme omáčku povařit. Omáčku odstavíme, okořeníme zelenou natí a zjemníme smetanou nebo přímo na talíři 1 PL jogurtu.
Obměna: Místo estragonu lze použít bazalku+dobromysl+česnek, s kečupem je to dobrá omáčka na špagety. |
|
Zobrazeno doposud 312 x.
|
|