Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

SLADKÉ HŘÍCHY I.


(a ještě něco sladkého :-)

Autor: PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 , 18.10.2005

Cuketová buchta (Š)


cuketa, 2 vejce, 300 g cukru, 2 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr.


Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a mouku s práškem do pečiva. Pekáč dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou. I citrónovou.


Cuketový nákyp pro zmlsané hosty (Š)


2 cukety, 1/2 kg jablek, 1/4 l mléka, 2 PL krupice, 2 PL cukru, 3 vejce, 2 dl smetany, trochu skořice, po libosti hrozinky či sušené nebo kandované ovoce, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy.


Cukety nastrouháme a podusíme v mléce, přidáme drobně nakrájená jablka, cukr a skořici a rozdusíme. Přisypeme krupici a ještě 4 minuty povaříme. Vylepšíme hrozinkami nebo sušeným ovocem, částečně ochladíme, vmícháme žloutky a opatrně i sníh z bílků. Zapékáme ve vymazané, strouhankou vysypané formě. Naporcujeme a podáváme přelité rozpuštěným máslem nebo smetanou.


Zmlsaný cuketový nákyp s rýží (Š)


2 cukety, 120 g rýže, citrónová kůra, 40 g másla, vejce, 100 g cukru, skořicový cukr nebo trochu skořice, 1/2 dl smetany.


Rýži rozvaříme na kaši, vmícháme rozvařené prolisované cukety, máslo, cukr, citrónovou kůru, smetanu, žloutek a sníh z bílku. Zapečeme ve vymazané a vysypané ohnivzdorné misce.


Křehký cuketo-jablečný koláč (Š)


2 cukety, 1/2 kg jablek, citron, 50 g hrozinek, 100 g cukru; na těsto: 100 g mouky, 50 g másla, 30 g cukru, žloutek.


Oloupané cukety a oloupaná jablka nastrouháme na kolečka, citron na ně tence nakrájíme, smícháme s hrozinkami, směsí vyložíme ohnivzdornou misku, posypeme cukrem, přikryjeme plackou z křehkého těsta a upečeme.


Cuketové lívance (Š)


cuketa, 50 g krupice, 1/2 l mléka, 2 vejce, 30 g cukru, máslo, trochu mouky, na špičku nože prášku do pečiva, tuk na smažení.


Krupici spaříme horkým mlékem a hodinu ji necháme bobtnat, cuketu rozdusíme na másle a necháme vychladnout. Pak obojí spojíme a přidáme žloutky a cukr. Moukou s troškou prášku do pečiva upravíme na hustotu lívancového těsta. Nakonec vmícháme sníh. Smažíme dozlatova.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 399 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.