|
|
|
DÝNĚ HOKAIDO |
 Zdroj H = Hofhanzlová Judita: Zdraví pro ženu a dítě přírodními prostředky.
|
|
| Autor: PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 , 21.10.2005 | |
|
Jáhlová polévka s dýní hokaido (H)
1-2 PL omytých a spařených jáhel, 1 mrkev, 1 cibule, 3-4 plátky neoloupané dýně hokaido, 1 ČL oleje, sůl, zelená nať (petrželka anebo bazalka).
Na oleji krátce osmahneme jáhly, zalijeme vodou a osolíme. Do vo dy vsypeme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev a na kousky nakrájenou dýni hokaido. Vaříme do měkka, odstavíme a okořeníme zelenou natí.
Pečená dýně hokaido (diskuse BIO na Rodině.cz)
dýně hokaido, tymián, sójová omáčka (anebo sůl), olej na potření plechu .
Pozn.: Pro celou 4člennou rodinu stačí hokaido o váze 1,5 kg.
Dýni hokaido rozkrojit napůl (neloupat), vybrat semínka, nakrájet na proužky ve tvaru podkovy široké cca 1 cm, dát na plech potřený olejem, vrchní plochu potřít sójovou omáčkou a posypat tymiánem. Zapéct cca 20 minut při 175 - 200 stupních. Příloha - rýže anebo jáhly.
Rýže s dušenou dýní hokaido (H)
1 HR rýže natural, 1 mrkev, čtvrt malé neoloupané dýně hokaido, 1 cibule, zelená nať, olej, sůl, bazalka.
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájenou dýni hokaido (dýně má velmi tvrdou slupku, kterou neloupeme, již po několika minutách opékání tvrdá slupka změkne), lehce podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a okořeníme bazalkou a zelenou natí. Promícháme s hotovou rýží nebo rýži podáváme k dušené dýni jako přílohu. Jako přilohu lze podávat i uvařené jáhly. |
|
Zobrazeno doposud 461 x.
|
|