| Syrove fondue (pro 4 osoby) 
 600 g syra (3-4 druhy syra - tvrdy a tucny - napr. emental, white cedar, gouda, atd...)2 dcl bileho vina
 4 strouzky cesneku (dle chuti)
 2 lzice hladke mouky
 pepr
 muskatovy orisek (nastrouhany)
 maly panak slivovice (tresnovice, merunkovice apod.)
 
 Syr nakrajet na kostky (ci nastrouhat na velkem struhadle), pridame mouku, pepr, muskatovy orisek.V hrnci zahrejeme vino, az se zacnou po dne delat bublinky (nesmi se varit) a vsypeme syrovou smes.
 Teplotu snizime asi na pulku a michame smes az do uplneho rozpusteni (cca 10 min).
 Behem michani pridame rozmackane strouzky cesneku a nakonec prilijeme slivovici.
 Hladkou smes prelejeme do nadoby na fondue, pod kterou jiz hori plamen.
 
 Priloha: cerstva bageta ci toust, zelenina (rajcata, okurka, paprika) apod. 
 Dobrou chut! |