| Polévka s rýzí 
 Ingredience: 1 malá mrkev, 1 lzíce mrazeného hrachu, lzíce rýze, růzička brokolice, kojenecká voda a půl lzičky panenského olivového oleje. 
 Postup: zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, vlozíme do vody a i s rýzí povaříme. Přidáme olej (důlezitý kvůli rozpustnosti vitamínů) a rozmixujeme.  
   
 
 
 Polévka s kuřecím masem 
 Ingredience: kousek kuřete ( malé stehýnko), růzička květáku, mrkev, 1 malý brambor a kousek pórku, 500ml vody. 
 Postup: kuřecí maso dáme vařit do vody (vodu rozhodně nesolíme), přidáme očistěnou mrkev a pórek. Vaříme asi 45 minut dokud není maso měkké. Poté scedíme vývar a obereme maso. Do kastrůlku dáme vývar a povaříme v něm 4-5 minut drobně nakrájený brambor a květák. Přidáme kousek masa a mrkvičku a rozmixujeme. Paklize se nám zdá pyré husté, přidáme jestě trochu převařené vody a zředíme jej. 
 
 
 Drůbeží polévka
 Dáme vařit 2 - 3 kousky drůbežího masa, když je maso měkké, vyjmeme jej a do vývaru dáme mrkev, hrášek, brokolici, květák, celer, petržel. Vaříme do změknutí a pak přidáme zpět maso. 
 Krůtí polévka
 Dáme vařit 2 - 3 kousky krůtího masa, když je maso měkké, vyjmeme jej a do vývaru dáme mrkev, hrášek, brambory. Vaříme do změknutí a pak přidáme zpět krůtí maso. 
 Polévka bramborová
 Dáme vařit brambory, zeleninu - mrkev, celer a petržel na jemno nastrouhanou s trochou kmínu, majoránky a soli.Zahustíme jíškou z hladké mouky a másla.Můžeme přidat trochu česneku. 
 Rajská polévka
 Dvě oloupaná rajčata, jedno menší jablko, 30 g celeru a lžičku polohrubé mouky vaříme v nesolené vodě. 
 Špenátová polévka
 Ve vodě podusíme špenát, zakapeme citrónem, přidáme zeleninu a povaříme do změknutí. |