Rychly citronovy cheescake s ovocnou polevou
NA "TESTO":
100g masla
225g susenek (ne moc sladkych, v originale digestive biscuits)
1 a pul lzice hnedeho cukru
NA NAPLN
150ml citronove stavy (asi 4 mensi citrony)
225g Philadelphie nebo jineho podobneho syra
100g jemneho krystalu
200g creme fraiche (neco mezi mascarpone a kysanou smetanou)
NA POLEVU
3 lzice citronove stavy
50g jemneho krystalu
150g ovoce (boruvky, maliny..)
POSTUP
1.rozehrate maslo smichejte s rozmixovanymi susenkami a cukrem. Rozprostrete lzici do dortove formy (prumeru 20 centimetru) a umackejte na dno a strany. Dejte do lednicky na 20 minut.
2.nastrouhejte kuru z jednoho citronu a pridejte syr a cukr, michejte dohladka. Potom pomalu pridavejte stavu z citronu a nakonec creme fraiche, ktery vmichejte velmi jemne. Kremem naplnte formu s "testem" a nechte ulezet min. 2 hodiny.
3.na polevu nalijte stavu z citronu do kastrulku s cukrem a zahrivejte do rozpusteni krystalu. Pridejte ovoce a varte 1 minutu. Nechte vychladit a prelivejte pres jednotlive porce.
Tenhle recept pocita trochu s tim, ze jste zvykli na stiplavejsi chute, ja bych pridala do kremu trosku vic cukru. Ale i to puvodni mnozstvi se rozhodne da snist.
Je nejlepsi odlezeny alespon 8 hodin, i kdyz se puvodne udavaji 2 hodiny. |