| 
 
 | 
	|  |  | 
| Maková buchta - skvělá a rychlá  |  |  |  | Autor: Ivka1 , 4.5.2006 |  |  |  |  | 
 
 
 Maková buchta - skvělá a rychlá | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ingredience: Těsto: 1/2 l polohrubé mouky, 1/4 l cukru, 1/4 l mléka, 1/2 hořčičné sklenky oleje (tj. asi 1 dcl), 1 vejce, 1 prášek do pečivaMaková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice
 Drobenka: 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hery nebo másla
 | 
  |  
 
  |  
 
 
 Postup přípravy: Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme do zezlatovění povrchu.
 Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
 | 
  | 
 
 | 
 |  |  Zobrazeno doposud 1013 x. |  |