| 
 
 | 
	|  |  | 
| Celozrnné „Brownies“- hnědáčky |  |  |  | Autor: červencový správce , 8.6.2006 |  |  |  |  | Celozrnné „Brownies“- hnědáčky 1 hlubší plech – 40 kousků
 
 100 g melasy, 100 g přírodního cukru, 80 g rostlinného oleje, 250 – 300 ml vody, 40 g kakaa, 1 malé vejce, 400 g pšeničné mouky celozrnné, 100 g Solamylu, 1 sáček prášku do pečiva Dr. Oetker, ½ lžičky jedlé sody, 1 lžíce citrónové šťávy, moučkový cukr na posypání
 
 1. V hrnku rozšleháme za tepla ve vodě (nevaříme) melasu, cukr, kakao a vejce.
 2. V míse smícháme mouku a Solamyl s práškem do pečiva a sodou. Přidáme prochladlou tekutou směs, citrónovou šťávu a zlehka vymícháme těsto.
 3. Těsto vlijeme do hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, až je povrch již suchý a nelepí. Teplotu stáhneme a necháme ještě 5 minut dopéci.
 4. I s papírem dáme upečené Brownies na kychyňské síto vychladnout, a pak nakrájíme na kostky. Shora mírně posypeme moučkovým cukrem.
 
 Příprava: 45 minut
 1 kousek obsahuje 82 kcal
 T= 2,5 g, B=1,5 g, S= 13,9 g.
 
 Extra: Místo pšeničné mouky můžeme dát např. směs jahelné a rýžové mouky, dostaneme tak moučník bez lepku. Místo kakaa dáme Carob.
 
 
 |  |  Zobrazeno doposud 1064 x. |  |