| 
	| 
	
	
 |  
Dortík - rozpočet na velký dort |  
 |  
| Autor: Pavla+Vojta9/05+Verča5/08 , 3.8.2006 |  |  
 |   Ořechový korpus: 6vajec, 24dkg hrubé mouky, 2 prášky do pečiva, 44dkg ml. cukru, 8dkg strouhanky, 12dkg ml. ořechů, 10 lžic vřelé vody Světlý korpus: 6vajec, 30dkg ml. cukru, 23dkg hl. mouky, 1,5 prášku do pečiva, 12 lžic vřelé vody, 1,5 vanilkového pudinku Krém: 1l mléka, 9dkg gustinu, 2másla, rum, vanilkový cukr, ml. cukr
  POSTUP PŘÍPRAVY
  Ořechový korus: Ušleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do pěny a pak postupně přidáme ostatní smíchané suroviny. Nakonec zlehčíme sněhem z 6 bílků. Dáme do vymazané a hr. moukou vysypané formy a upečeme.
  Světlý korpus: stejný postup jako u ořechového.
  Na krém v troše mléka rozmícháme gustin a ten pak nalijeme do zbytku vařícího mléka (jako když vaříme klasický pudink). Necháme za občasného míchání vychladnout. Zvlášť si našleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem (dle chuti, jak kdo má rád sladké) do pěny a postupně přidáváme vychladlý uvařený gustin. vše musí mít stejnou pokojovou teplotu. Hodně našleháme, aby byl krém jemný.
  Teď už jen splácat dohromady :-)
  Je dobré korpus před natřením krémem pocákat směsí (1:3 rum a mléko). |  
	
  |  
 
Zobrazeno doposud 486 x. 
 | 
 |