Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

další rady k bezlepkovému pečení

Autor: Ariela5 , 20.8.2006

Rady nad zlato


 


Protože jsem pořád chtěla vědět, jak co nahradit, myslím jak nahradit v bezlepkovém to, co je běžně v lepkovém, tak jsem poprosila mou kamarádku, která je ve styku s pekaři a cukráři aby mi odpověděla co jak nahradit a zároveň i poradila náplně do oplatek Ty už jsem zveřejnila v receptech.


 


Lecitin nahrazuje  žloutek.


 


Aby se sušenky nesypaly, zkus dát trochu  méně  tuku.


 


Syrovátka zvláčňuje těsto, prodlužuje jeho trvanlivost  a také  ho mírně okyseluje. Používá se hlavně na pečení  chleba. Množství se dává podle  receptury - sušená asi 3-5%  na kilo mouky. Na zvláčnění je dobré do těsta přidat  ve  slupce uvařenou a najemno nastrouhanou brambory - je to déle čerstvé(  mám  osobní zkušenost, funguje to ). Prý je dobré zadělávat  chleba podmáslím (  jmenuje se to přímo podmáslový chléb  ) a tam je dávka 200ml podmáslí na kilo  mouky.


 


Melasa  a glukózový sirup je to samé ( v podstatě ).


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1612 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.