Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Další rady k bezlepkovému pečení a vaření

Autor: Zdenka (+2 ) , 20.8.2006

 


 


Silikonové formy- nemusí se vymazávat, BZL výtvory se snadno z těchto forem vyklopí. Na rozdíl od plechových nebo teflonových ( které se časem odřou)


Forma mufinková- připravit v ní lze jak klasické mufiny, tak houstičky, které dobře drží pohromadě aniž by se musely tvarovat


Silikonová podložka- použijeme ji pro pečení na plechu- opět se plech nemusí vysypávat a nebo také jako vyvalovací podložka- těsto se na ní nepřichytává. Při vyvalování si můžeme pomoci i igelitovým sáčkem


Vaflovač- rychle připravíte výbornou snídani i svačinu, dá se brát s sebou na dovolenou,kde je kuchyňka, protože nezabere mnoho místa a máte čerstvé pečivo na výlety,mám to vyzkoušené, těsto zadělám den dopředu šup do lednice a na druhý den je to rychlovka.Nejvíce využijete hluboký.Jsou  k dostání 2 druhy vaflovačů- nízký, tvar květinky, v něm připravíte snadněji křupavé vafle a hluboký - 2  čtverečkované obdélníčky, tam připravíte kynuté.Z nízkého vaflovače by vám kynuté těsto uteklo ven.


 


Výborná strouhanka


 


Chleba nasuším a pak umixuji v mixéru na prášek a ten smíchám v plastikové krabici se strouhankou Knuspi


 


Pro vaření

V případě alergie na mléko, používám do sladkých jídel a krémů  kokosové mléko dá to pokrmu lepší chuť, případně i do pudinku

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1605 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.