5 zloutku utrit do peny s 100 g mouckoveho cukru a 2 lzicemi kakaa. Smichat se snehem s 5 bilku, rozetrit na maslem vymazany pecici papir a peci 7-10 minut (pouze orientacni, zalezi na sile vrstvy, hlidat a zkouset spejli - no staci i paratko) pri 180 C. Po upeceni posypat vanilkovym cukrem (ja tady v USA pouzivam normalni krystalovy), srolovat a nechat vychladnout. Po vychladnuti plnit uslehanou slehackou a dat do lednicky. Povrch lze potrit slehackou nebo polit cokoladou (ve vodni lazni rozpustit cokoladu na vareni se stejnym mnozstvim 100% tuku) nebo
Parizskou slehackou
Ctvrt litru smetany svarit za staleho michani s 1 vrchovatou lzici cukru krystal a 2 zarovnananymi lzicemi kakaa. Za staleho michani (aby se neudelal skraloup) vychladit a minimalne na 6 hodin do chladnicky, pak naslehat.
PS. delala jsem ji na Novy rok a bylo to poprve, co si moje mamca rekla o recept (a to jsem sveho casu pekla kazdy vikend, ale nic ji neazujalo). Ta rolada je opravdu vyborna, rychla, jednoducha... a v pripade nedostatku casu (na ktery se vsechny uz tesime, ze) ji aspon ja budu obcas servirovat misto narozeninovych dortu - patricne nazdobenou, samozrejme.... |