Ingredience:
 
 - 6 bílků 
 
 - 28 dkg pískového cukru 
 
 - 30 dkg jemně mletých vlašských ořechů 
 
 - 14 dkg výběrové polohrubé mouky 
 
 - 28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/
 
 
 Příprava:
 V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody. 
 Žloutková poleva :
 6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru  |