Ingredience
 
 - 30 dkg hladké mouky 
 
 - 20 dkg solamylu 
 
 - 20 dkg moučkového cukru 
 
 - 30 dkg rostlinného tuku (hera) 
 
 - 2 žloutky 
 
 - šťáva z jednoho citrónu nebo 3 lžičky citronky 
 
 - rybízová marmeláda (nejlépe domácí) 
 
 - čokoláda na vaření 
 
 
 Postup: 
 V míse smícháme rukou mouku, solamyl, cukr, přidáme nakrájený tuk a žloutky a citonovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude-li to přes noc).  
 Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučené podložce pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (sudý počet), které pokládáme na tukem vymazaný plech (případně vyložený pečícím papírem). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8- 10 minut. Pozor - cukroví musí být i po upečení velmi světlé. Vychladlé tvary spojujeme rybízovou marmeládou a pomocí mašlovačky zdobíme čokoládou.  Pozn. na závěr - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.  |