Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Mousse au chocolat - čokoládová pěna

Autor: cerven05 , 13.11.2006
Ingredience:


  • 200 g černé čokolády na vaření

  • 50 g másla

  • 4 vejce + 1 bílek

  • 2 polévkové lžíce rumu nebo 4 kávové lžičky silné kávy

  • špetka soli

 

 

Postup:

Na plotně rozehřejte čokoládu s máslem nakrájeným na kousky. Mimo plotnu přidejte 4 žloutky a rychle vmíchejte. Potom přidejte rum nebo kávu. Ušlehejte sníh z 5-ti bílků a špetkou soli. Po lžících přidejte a jemně vmíchejte (ne prudce) ušlehaný sníh postupně do čokoládové směsi. Hotovou směs nechte 4 hodiny uležet v chladničce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 482 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.