Potřebujeme:
4 kapie (nejlepší jsou ty zelené - pěkně buclaté:-)
1/2 kg mletého masa
2 kelímky zakysané smetany
česnek, cibulka, máslo, vejce, koření dle chuti, strouhaný sýr
Postup:
Z mletého masa připravíme dle chuti směs asi jako na karbanátky (jen můžeme vynechat housku v mléce:-) - já dávám hóóóóódně česneku, hóóóóóódně cibule, sůl, pepř, 1-2 vejce, sladkou papriku a ještě navíc směs do mletých mas.
Masem naplníme omyté a očištěné papriky - opatrně vyřízneme jenom stopku, abychom získali otvor, kterým budeme plnit. Do pekáčku dáme kousíček másla, naskládáme papriky, zalijeme lehce vodou a dáme péct do trouby.
Až se nám na paprice začnou dělat "načernalé puchýřky" tak to většinou bývá znamení, že i maso už je hotové. Takže přelijeme zakysanou smetanou (ochucenou solí a prolisovaným česnekem) a dáme ještě na chviličku do trouby. Těsně před vyndáním posypeme strouhaným sýrem.
Výborné je to s vařeným bramborem. |