| 
 
 | 
	|  |  | 
| Croissant |  |  |  | Autor: Danda.O , 17.4.2007 |  |  |  |  | 1 vejce doplnit mlékem na 225 ml
 60 g másla
 1 ČL soli
 2 PL cukru
 400 g hladká mouka
 ½ balíčku suchého droždí
 
 rozpuštěné máslo na potírání
 
 Po vykynutí těsto vyjmout z formy a nechat odležet v ledničce min 30 minut. Vyválet do čtverce a potřít vychladlým roztaveným máslem (ne okraje). Těsto přeložit rohy do středu (jako dopis) a takto opakovat minimálně 3x. Těsto dát do mikr. sáčku a dát min na hodinu, ale lépe přes noc, do ledničky. Dle požadované velikosti croissanů vyválet, rozříznout na trojúhelníčky, naplnit a smotat. Před pečením potřu rozpuštěným máslem a dám na cca 20 min. ještě nakynout na plech. Pak se pečou asi 12 min na cca 180 st.
 
 
 |  |  Zobrazeno doposud 783 x. |  |