Bramborové preclíky 
 
 350g Mix C od Scharu nebo Jizerky 
 
 250 g oloupaných vařených brambor (asi dvě větší brambory) 
 
 100 g změklého másla nebo Hery (pro alergiky Sena nebo jiný čistě rostlinný tuk) 
 
 1 vejce (pro alergiky dva žloutky) 
 
 100 ml mléka (pro alergiky kukuřičného) 
 
 sůl na dochucení 
 
 vejce mák, kmín seznam kousky mandlí nebo oříšky na posypání 
 
   
 
 Uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme část mléka, mouku změklé máslo vejce a sůl vypracujeme tužší těsto. Mléko přiléváme dle potřeby nemusí tam být všechno. Troubu předehřejeme na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta oddělujeme kousky, vyválíme asi 25 cm dlouhé válečky a tvoříme remlíky. Potřeme vejcem a posypem dle chuti. Pečeme asi 20 minut. Já pekla 20 normálně a na tři minutky jsem zapla  horkovzdušku.   |