Dělala jsem je v 1. fázi našeho bezlepkování, je to už dlouho. Vzpomínám, že byly těžší, ale chutné. 
 
   
 
 1 hrnek rozmačkaných vařených brambor 3 hrnky rýžové mouky  
 
 1/2 hrnku Maizeny  1 hrnek cukru 5 a 1/2 lžiček prášku na pečení 1/2 lžičky muškátového oříšku 1 1/2 hrnku mléka  3 vejce 
 
 Všechny ingredience smíchejte dohromady. Měli byste dostat těsto o trochu tužší než bývá na koláče. Nechejte 15-30 minut odpočinout. Nabírejte na polévkovou lžíci a smažte v horkém oleji, dokud nezhnědnou. Přesvědčte se na prvním vdolečku, že jste jej dobře propekli – rozlomte jej. Když to se smažením přeženete, bude vdolek moc suchý. Po vytažení z pánve pokládejte na save ubrousky nebo kuchyňský papír a pocukrujte cukrem se skořicí.  
 
 Z takového množství budete mít opravdu velkou dávku vdolků, ale lze je s úspěchem mrazitJ   |