125 ml vody 
 
 125 ml mléka 
 
 50 g rozpuš. másla 
 
 60 g cukru 
 
 200 g mouky-používám Smutný 
 
 15 g droždí 
 
 1 vejce 
 
 nechat vykynout, poté upéct ve vaflovači a na mřížce nechat vychladnout 
 
 U jiného druhu mouky to chce vyzkoušet, protože každá mouka si vezme jiné množství tekutiny,takže když je těsto moc řídké, přisypat mouku.Těsto musí trochu téct.Zkoušela  jsem to třeba z rýžové mouky a jahelné, ale není to ono,na buchty jsou lepší hotové směsi. 
 
 Pokud to chci mít jako snídani nebo svačinu do školy, tak těsto zadělám večer, nechám jej v lednici kynout a ráno upeču vafle. Nejlepší jsou vlažné. Může se přidat i marmeláda a šlehačka, případně  sladký tvaroh  |