| 
	| 
	
	
 |  
Domácí chlebík |  
500g hl mouky,8g sušeného droždí,1 lžička cukru,2,5 lžičky soli,360 ml vody vlažné z kohoutku,1 pol. lžíce drceného kmínu, 1 lžička celého kmínu, špetka cušeného česneku,špetka zázvoru, 2 lžíce octa |  
 |  
| Autor: magdalénka07,09 , 25.9.2007 |  |  
 |  Vše smícháme a zaděláme klasické těsto( jako kynuté) necháme 20 min.odpočinout a znovu pořádně propracujeme. Necháme kynout 45 min u tepla až se těsto zdvojnásobní. 
 Poté vytvarujem bochník který dáme na plech vyložený alobalem a pečícím papírem.Necháme kynout 20 min.Potom propícháme na 6 místech obrácenou vařečkou. 
 Pečeme v předehřáté troubě  15 min. na max.a potom stáhneme na min. a dopékáme 45 min. Do trouby přidejte hrnek s vodou. 
 Po upečení potřete studenou vodou. 
   
 Por lesk potřete bílkem.  |  
	
  |  
 
Zobrazeno doposud 560 x. 
 | 
 |