| 
 
 | 
	|  |  | 
| Domácí bejlííííz |  |  |  | Autor: Beezi,V+J , 1.12.2007 |  |  |  |  | Dnes mám extra tip pro všechny, kteří mají rádi sladké likéry, kterým moje babička s oblibou říkávala "lepihub" :-)))) Příprava tohoto likéru možná vypadá složitě, ale věřte, že trochu té práce při výrobě opravdu stojí zato. 
 Co budete potřebovat:
 
 
 
 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka  
 2 krabičky neslazeného TATRA mléka  
 8 lžic strouhaného kokosu  
 2 vanilkové cukry  
 500 - 750 ml rumu (podle chuti) 
 
 
 
 Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!  
 Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.  
 Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.  
 Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml).  
 Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
 
 TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…  
 
 
 
 
 
 |  |  Zobrazeno doposud 670 x. |  |