| Langoše
 Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny. 
 
 
 Postup přípravy receptu:
 Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto. 
 Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout. 
 Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.  
 Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou. 
 Těsto by mělo vydržet v lednici asi týdenIngredience 
 velký bílý jogurt-1 kelímek 
 soda-1 lžička 
 olej-4 lžíce 
 olej na smažení 
 vejce-2 ks 
 mléka-7,5 dl 
 droždí-1,5 dkg 
 hladká mouka -1 kg 
 sůl -1 lžička 
 strouhaný sýr 
 kečup 
   
   |