česnekové trojúhelníky
Suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750g hladké mouky 3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí
Nádivka: 125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo) 3 žloutky (opravdu nemusí být) sůl dle chuti 12-14 prolisovaných stroužků česneku
Postup: Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme asi 30min při 180°C
Dají se ale plnit né jen česnekem, ale i sýrem třeba nivoi hermošem, nebo šunkou, špenátem, prostě vším, co je po ruce.
před upečením

po upečení, ooooobr mňamka |