| CIBULKOVÁ OMÁČKA 
   
 Potřebujeme: 
 2 cibule, 2 lž. hladké mouky, 3 stroužky česneku, masox nebo vývar, bobkový list, tymián, pepř, sůl, kmín, sádlo 
 
 
   
 Příprava: 
 Na sádle osmažíme 2 nasekané cibulky. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Dále přidáme kmín, bobkový list, špetku tymiánu, pepř a sůl. Těsně před odstavením přidáme 3 stroužky namačkaného česneku. Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo těstovinami. 
 
 
 
 
   
   
 ITALSKÉ TĚSTOVINY 
   
 
 
 Na 2 porce je třeba: 
 1/2 balíčku špaget, 1 tuňák v konzervě, olivy, česnek, rajčata ve vl. šťávě nebo kečup + čerstvá rajčata, oregáno, parmazán nebo jiný sýr, cibule, sůl, pepř. 
 Příprava:Na oleji orestujeme cibulku. Přidáme rajčata ve vl. šťávě nebo čerstvá rajčata (která orestujeme) s kečupem. Dále přídáme konzervu tuňáka, nakrájené olivy, stroužky česneku, oregáno a dochutíme solí a pepřem. Zředíme trochou vody. Podáváme se špagetami a posypeme parmazánem nebo jiným sýrem.
 |