Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ***červencovky***  (1 článek)
  • ***DM drogerie  (1 článek)
  • ***Domácí práce  (14 článků)
  • ***horoskopy miminek  (1 článek)
  • ***Jak pomoct k porodu....  (2 články)
  • ***kontakty-mobil, icq,skype a meil  (27 článků)
    -
  • ***Miminka  (1 článek)
  • ***postupka***  (2 články)
  • ***těhotenství***  (15 článků)
  • ***týdny těhotenstvi  (7 článků)
    jak je mamince a jak se citi miminko v brisku
  • ***zajímavé internetové adresy***  (7 článků)
  • ADÁMCI  (3 články)
  • AdelaM  (2 články)
  • Alenka 34  (1 článek)
  • ANDREA 
  • Brusinka  (1 článek)
  • Cabiska 
  • DADULKA  (2 články)
  • DANIELKA Š.  (4 články)
  • Drlenka 
  • Essi 
  • GIGINKA  (1 článek)
  • Gloxi  (2 články)
  • IRBISIRIS  (1 článek)
  • JancaI  (1 článek)
  • janibel  (1 článek)
  • Jiřka  (5 článků)
  • Kamčule  (1 článek)
  • Katerrrina  (3 články)
  • KOCIANKA  (1 článek)
  • Léňa  (3 články)
  • LEŇULÍK  (2 články)
  • LINDA  (1 článek)
  • LUCKA  (1 článek)
  • Luslik  (8 článků)
  • Ma8355ja 
  • Majkys 
  • Marcela  (1 článek)
  • Mery 85 
  • MILKA  (1 článek)
  • Mispulka 
  • Modráček  (2 články)
  • MYSICKA23  (1 článek)
  • myšička  (1 článek)
  • Natan 
  • Nicule  (1 článek)
  • OČIČKO  (1 článek)
  • Pibi  (1 článek)
  • Polenka  (1 článek)
  • ROMČA  (1 článek)
  • Siginka 
  • terezkah  (1 článek)
  • Terinka 
  • Vilikova  (1 článek)
  • Vivierka  (1 článek)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 60 [Dalších 30 >>] 
 Bramborová buchta***recepty***

asi 1/4 l mléka
kostka droždí
zhruba 3 velké vařené brambory (dávám i víc)
sůl
majoránka
česnek
hrubá mouka
1 vejce
sádlo

Brambory nastrouhat, osolit, přidat vejce, majoránku a drcený česnek dle chuti, kvásek a zamíchat. (těsto je malinko tekuté, ale nesmí být zas moc) Dát do vymazaného a vysypaného pekáčku (apod. - já nevymazávám - dávám do teflonu) a nechat trošku vykynout - ono to ale málokdy vykyne, takže prostě nechat nějakou dobu stát).nahoru poklást kousky sádla a zapéct tak nějak dorůžova. je dobrá teplá i studená.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 1.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřové ragú***recepty***

1 pórek

½ kostky masoxu

asi 150 ml bílého vína

500g vepřové plece (nebo jiné vepřové)

2 lžičky mletého kmínu

4 sterilované okurky

1 lžička mleté sladké papriky

asi 3 lžíce oleje

lžička solamylu

1 větší cibule

sůl podle chuti

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme (já pak ještě trochu podlila vodou). Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží (já ho dávala s bramborovým knedlíkem).

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 25.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hobitova směs (na topinky, jako salát apod.)***recepty***

Zbytky salámů, buřtů, párků apod. nakrájet na kostičky (dávám tak 2 buřty) a dát na rozpálenou pánev, přidat pepř, kmín, česnek podle chuti a hodně cibule. Trochu opéct, přidat sýr (tavený nebo strouhaný - co je doma), promíchat, přidat kečup, zamíchat, odstavit a přidat ještě majolku – vše podle chuti.

 

No a já to dělám na topinky – takže hned teplé, topinky namažu ještě čenekem. A co zbude, jíme další den na chleba nebo na rohlík a je to mňamka i z ledniceJ jako pomazánka nebo salát!

 

Taky se tam dají přidat nakrájené feferonkyJ
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 24.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomazánka z kvasnic (drožďová)***recepty***

30g másla,

1/2 menší cibule

50g droždí

1/16l mléka

1 žloutek

asi 20g strouhané housky (strouhanky)

sůl

Na tuku osmažit cibulku a přidat kvasnice. Když se kvasnice rozpustí, začínají u kraje hnědnout a voní, zalít mlékem a povařit. Pak vmíchat čerstvý žloutek a strouhanou housku, osolit. Prochladlou pomazánku lze ještě umíchat s kouskem másla.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 17.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pórkový koláč***recepty***

1 pórek

1-2 buřty nebo jiná uzenina

sůl, pepř

listové těsto

1 vajíčko

tvrdý sýr

(houby apod. dle chuti)

 

Listové těsto rozválet na plech, pomazat rozšlehaným vajíčkem a propíchat vidličkou. Na pánvičce zesklovatět (trochu opéct) na trošce oleje kolečka pórku, kousky uzeniny a lze přidat např. houby. To vše se nasype (klidně horké) na rozválené těsto, opepří, osolí (raději dost málo) a posype se nastrouhaným sýrem a dá se péct.

 

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 16.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ***recepty***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kakao (sáček 100 g), 1/4 litru mléka, 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení), 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez,takže není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g), rum nebo vaječný koňak dle chuti (já dávám vaječný koňak,není tak ostrý,jako rum a v celkové chuti je lepší). POSTUP PŘÍPRAVY Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout. Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém. Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem. Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar. Necháme odložet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 16.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PIKANTNÍ PIVOVARSKÉ VÝPEČKY***recepty***

800g bůčku bez kosti

400g cibule

300 ml 10° světlého piva(jasně že u nás GambrinusJ)

15 stroužků česneku

4 lžíce kečupu

lžíce směsi barevných pepřů

 

Bůček (prorostlý) nakrájet na větší kostky, cibuli nahrubo, česnek na jemné plátky. Přidat kečup, barevné pepře, sůl pepř a všechno zalít pivem. Promíchat a péct.

Podává se s pečivem, ale lze i s čímkoli jiným (brambory, těstoviny…)

 

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dijonské cibulové řízky***recepty***

4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)

1-2 cibule

2 lžíce dijonské hořčice

2 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

pepř, sůl

olej na smažení

 

Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.

Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře (nebo králík) na medu***recepty***

Suroviny: Porcované kuře (králík), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, malá lžička soli, lžička pálivé papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 1 kostka masoxu, 2 lžičky škrobové moučky, 0,2 l vody.

Příprava: Kuře (králíka) potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet. Upečeme a posledních 20 minut přelijeme zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy DIPLOMAT***recepty***

300g hladké mouky

1/2prdopeče

1 lžíce kakaa

100g moučk. Cukru

50g másla nebo rostlin. Tuku (Her apod.)

1 vejce

asi 4 lžce mléka

tuk na vymazání plechů (nebo jen pečicí papír)

čokoládová poleva na ozdobení

asi ¾ balíčku piškotů

3 lžíce rumu (raději víceJ)

silná černá káva

 

Náplň:

1/2l mléka

1 balíček vanilkového cukru

6 lžic polohrubé mouky

200g másla nebo rostlin. Tuku

1 lžíce rumu

150g moučk. Cukru

 

Prosijeme mouku s prdopečem, přidáme cukr, kakao. Tuk, vejce a mléko a dobře vypracujeme (můžeme přidat trochu mléka). Odložíme je alespoň na hodinu do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 2 části, které vyválíme na velikost plechu (opravdu dost tenké!) a propícháme vidličkou – opak upečeme dorůžova. Upečené dáme na rovnou plochu a na 1 rozetřeme ½ krému. Na něj poklademe piškoty namáčené v silné černé kávě a pokapeme je rumem. To přikryjeme druhou ½ krému (jde to hůř, piškoty „kloužou“) a nahoru položíme druhou upečenou placku. (Já ji znovu ještě pokapu rumemJ) Polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu odležet – minimálně do druhého dne, nejlepší jsou řezy obdenJ.

Krém:

V mléce rozmícháme vanilk. Cukr, mouku a za stálého míchání krátce povaříme. Hustější kaši pak necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme a cukrem, po kapkách zašleháme rum a po lžících připravenou vychladlou kaši. Hladký krém získáme našleháním v elektrickém šlehači.

 

Vypadá to složitě , ale je to obrovská MŇAMKA!!!
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 60 [Dalších 30 >>] 

Upozornění:
Dalších 136 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.