|
Všechny naše deníky
|
-
***červencovky***
(1 článek)
|
-
***DM drogerie
(1 článek)
|
-
***Domácí práce
(14 článků)
|
-
***horoskopy miminek
(1 článek)
|
-
***Jak pomoct k porodu....
(2 články)
|
-
***kontakty-mobil, icq,skype a meil
(27 článků)
-
|
|
-
***postupka***
(2 články)
|
|
|
|
-
***těhotenství***
(15 článků)
|
-
***týdny těhotenstvi
(7 článků)
jak je mamince a jak se citi miminko v brisku
|
-
***zajímavé internetové adresy***
(7 článků)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 60 [Dalších 30 >>]
|
| Bramborová buchta | ***recepty*** |
|
asi 1/4 l mléka kostka droždí zhruba 3 velké vařené brambory (dávám i víc) sůl majoránka česnek hrubá mouka 1 vejce sádlo
Brambory nastrouhat, osolit, přidat vejce, majoránku a drcený česnek dle chuti, kvásek a zamíchat. (těsto je malinko tekuté, ale nesmí být zas moc) Dát do vymazaného a vysypaného pekáčku (apod. - já nevymazávám - dávám do teflonu) a nechat trošku vykynout - ono to ale málokdy vykyne, takže prostě nechat nějakou dobu stát).nahoru poklást kousky sádla a zapéct tak nějak dorůžova. je dobrá teplá i studená. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 1.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřové ragú | ***recepty*** |
|
1 pórek
½ kostky masoxu
asi 150 ml bílého vína
500g vepřové plece (nebo jiné vepřové)
2 lžičky mletého kmínu
4 sterilované okurky
1 lžička mleté sladké papriky
asi 3 lžíce oleje
lžička solamylu
1 větší cibule
sůl podle chuti
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme (já pak ještě trochu podlila vodou). Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží (já ho dávala s bramborovým knedlíkem). |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 25.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hobitova směs (na topinky, jako salát apod.) | ***recepty*** |
|
Zbytky salámů, buřtů, párků apod. nakrájet na kostičky (dávám tak 2 buřty) a dát na rozpálenou pánev, přidat pepř, kmín, česnek podle chuti a hodně cibule. Trochu opéct, přidat sýr (tavený nebo strouhaný - co je doma), promíchat, přidat kečup, zamíchat, odstavit a přidat ještě majolku – vše podle chuti.
No a já to dělám na topinky – takže hned teplé, topinky namažu ještě čenekem. A co zbude, jíme další den na chleba nebo na rohlík a je to mňamka i z ledniceJ jako pomazánka nebo salát!
Taky se tam dají přidat nakrájené feferonkyJ |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 24.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pomazánka z kvasnic (drožďová) | ***recepty*** |
|
30g másla,
1/2 menší cibule
50g droždí
1/16l mléka
1 žloutek
asi 20g strouhané housky (strouhanky)
sůl
Na tuku osmažit cibulku a přidat kvasnice. Když se kvasnice rozpustí, začínají u kraje hnědnout a voní, zalít mlékem a povařit. Pak vmíchat čerstvý žloutek a strouhanou housku, osolit. Prochladlou pomazánku lze ještě umíchat s kouskem másla. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 17.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pórkový koláč | ***recepty*** |
|
1 pórek
1-2 buřty nebo jiná uzenina
sůl, pepř
listové těsto
1 vajíčko
tvrdý sýr
(houby apod. dle chuti)
Listové těsto rozválet na plech, pomazat rozšlehaným vajíčkem a propíchat vidličkou. Na pánvičce zesklovatět (trochu opéct) na trošce oleje kolečka pórku, kousky uzeniny a lze přidat např. houby. To vše se nasype (klidně horké) na rozválené těsto, opepří, osolí (raději dost málo) a posype se nastrouhaným sýrem a dá se péct.
|
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 16.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ | ***recepty*** |
|
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kakao (sáček 100 g), 1/4 litru mléka, 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení), 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez,takže není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g), rum nebo vaječný koňak dle chuti (já dávám vaječný koňak,není tak ostrý,jako rum a v celkové chuti je lepší).
POSTUP PŘÍPRAVY
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.
Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém.
Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem.
Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar.
Necháme odložet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.
|
| Více ... |
| Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 16.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| PIKANTNÍ PIVOVARSKÉ VÝPEČKY | ***recepty*** |
|
800g bůčku bez kosti
400g cibule
300 ml 10° světlého piva(jasně že u nás GambrinusJ)
15 stroužků česneku
4 lžíce kečupu
lžíce směsi barevných pepřů
Bůček (prorostlý) nakrájet na větší kostky, cibuli nahrubo, česnek na jemné plátky. Přidat kečup, barevné pepře, sůl pepř a všechno zalít pivem. Promíchat a péct.
Podává se s pečivem, ale lze i s čímkoli jiným (brambory, těstoviny…)
|
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Dijonské cibulové řízky | ***recepty*** |
|
4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)
1-2 cibule
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
olej na smažení
Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře (nebo králík) na medu | ***recepty*** |
|
Suroviny: Porcované kuře (králík), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, malá lžička soli, lžička pálivé papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 1 kostka masoxu, 2 lžičky škrobové moučky, 0,2 l vody.
Příprava: Kuře (králíka) potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet. Upečeme a posledních 20 minut přelijeme zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Řezy DIPLOMAT | ***recepty*** |
|
300g hladké mouky
1/2prdopeče
1 lžíce kakaa
100g moučk. Cukru
50g másla nebo rostlin. Tuku (Her apod.)
1 vejce
asi 4 lžce mléka
tuk na vymazání plechů (nebo jen pečicí papír)
čokoládová poleva na ozdobení
asi ¾ balíčku piškotů
3 lžíce rumu (raději víceJ)
silná černá káva
Náplň:
1/2l mléka
1 balíček vanilkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
200g másla nebo rostlin. Tuku
1 lžíce rumu
150g moučk. Cukru
Prosijeme mouku s prdopečem, přidáme cukr, kakao. Tuk, vejce a mléko a dobře vypracujeme (můžeme přidat trochu mléka). Odložíme je alespoň na hodinu do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 2 části, které vyválíme na velikost plechu (opravdu dost tenké!) a propícháme vidličkou – opak upečeme dorůžova. Upečené dáme na rovnou plochu a na 1 rozetřeme ½ krému. Na něj poklademe piškoty namáčené v silné černé kávě a pokapeme je rumem. To přikryjeme druhou ½ krému (jde to hůř, piškoty „kloužou“) a nahoru položíme druhou upečenou placku. (Já ji znovu ještě pokapu rumemJ) Polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu odležet – minimálně do druhého dne, nejlepší jsou řezy obdenJ.
Krém:
V mléce rozmícháme vanilk. Cukr, mouku a za stálého míchání krátce povaříme. Hustější kaši pak necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme a cukrem, po kapkách zašleháme rum a po lžících připravenou vychladlou kaši. Hladký krém získáme našleháním v elektrickém šlehači.
Vypadá to složitě , ale je to obrovská MŇAMKA!!! |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 60 [Dalších 30 >>] Upozornění: Dalších 136 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|