Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 198 [Dalších 138 >>] 
 Strouhanková buchta...Receptíky I.

Suroviny:

Srnčí hřbet - buchta bez mouky

6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa

 

Postup:

Smícháme, utřeme a upečeme

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Větrníky...Receptíky II.

Suroviny:

1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech

NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání

 

Postup:  

Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.

O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tunel...Receptíky II.

Suroviny:

4 vejce, 4 dkg cukr krupice, 4 dkg mleté vlašské ořechy,1/2 litr šlehačky, cca 1 bal. čokolády na vaření (čokoládová poleva), tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, pečící papír

 

Postup:

žloutky a cukr utřít do pěny, pak vmíchat sníh z bílků a ořechy. Směs rozetřít na pečící papír silně potřený tukem a vysypaný strouhankou, položený na plechu. Péct při 175°C do zlatova. Na upečený vychladlý plát navršit do středu dobře ušlehanou šlehačku, svinout do tunelu přeloženými okraji dospod. Potřít rozpuštěnou čokoládou a navrchu v jedné řadě ozdobit půlkami vlašských ořechů. Po ztuhnutí polevy přendat z papíru na podlouhlý tác. Krájet na díly. Ihned spotřebovat.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ananasová Bowle...Receptíky II.

Suroviny:

Šťáva ze 6 pomerančů a ze 6 citronů, krabice ananasů (1 kg), 1 vinná sklenka rumu, bílé víno nebo šumivé víno (sekt)

 

Postup:

Šťáva z pomerančů, citronů, ananasů z 1 kg krabice a rum se pomíchá a nechá se v ledničce zmrznout. Pak se dá do bowle. Na to se nalije bílé víno nebo sekt.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Barvy...Receptíky II.

Suroviny:

2dcl-fernetu

2dcl-vody

2dcl-limonády

 

Postup:

Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vitamínoví kokteil...Receptíky II.

Suroviny:

pivovarnicke kvasnice,cedevita

 

Postup:

do šalku nebo kelimku dame odchorčene kvasnice(cca 200 ml), pridame do tocho jednu polevkovou lžici cedeviti, a dobre rozmichame.

 

Poznámka:

doporučuje se každodene vipit takovy koktail- je to vytaminova bomba,s visokim obsachem bilkovin!

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nescové pivo...Receptíky II.

Suroviny:

2lžičky NESCAFE,0,5dcl rumu,plátek citrónu,kofola

Postup:

Do sklenice 0,3l ,dame dvě lžičky Nescafe,zalijeme 0,5dcl rumem a zalijeme kofolou.Lejeme pomalu velmi pění a na okraj sklenice nasunem nakrojený plátek citrónu.Veškeré tekutiny doporučuji míti velmi dobře vychlazené a konzumovat přes brčko.

Poznámka:

Lahodné osvěžení i v pardných dnech.

Tento nápoj nepodáváme osobám mladším 18 let!

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Likér dokonalý lásky...Receptíky II.

Suroviny:

10g škorice

20 plátkov citrónu

15g tymiánu

5g koriandra

5g muškátového kveta

5g vanilky

1kg práškového cukru

Postup:

15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.

Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.

Poznámka:

Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Prairie Oyster...Receptíky II.

Suroviny:

olivový olej

2 polévkové lžíce rajčatového kečupu

1 žloutek

1 střik citronové štávy

worcesterská omáčka

sůl

pepř

Tabasco

 

Postup:

Malou koktejlovou sklenici vypláchneme olivovým olejem, přidáme kečup a žloutek necháme sklouznout dovnitř. Potom všechno okořeníme podle chuti a servírujeme se sklenicí vody.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Punč z grapefruitů a pomerančů...Receptíky II.

Suroviny:

Šťáva ze 3 pomerančů,3 grapefruitů a 1 citronu,1 láhev bílého

vína,2 hřebíčky,100g cukru,1 kousek skořice,350ml bílého rumu

 

Postup:

Všechny přísady kromě rumu necháme přibližně půl hodiny

zakryté louhovat.Pak punč zahřejeme a přilijeme rum.

Skořici a hřebíčky vyndáme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 198 [Dalších 138 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.