|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
ALBUM FOTEK
(2 články)
|
-
Kontakty
(16 článků)
|
-
Mezi námi děvčaty
(2 články)
Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
|
-
Narozeniny
(9 článků)
Narozeniny nás a našich dětiček
|
-
Receptíky I.
(100 článků)
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
|
|
|
-
Vzkazíky
(2 články)
Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
|
-
Zajímavé stránky
(2 články)
|
|
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 51 až 60 z 198 [Dalších 138 >>]
|
| Strouhanková buchta... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
Srnčí hřbet - buchta bez mouky
6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa
Postup:
Smícháme, utřeme a upečeme
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech
NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání
Postup:
Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.
O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
4 vejce, 4 dkg cukr krupice, 4 dkg mleté vlašské ořechy,1/2 litr šlehačky, cca 1 bal. čokolády na vaření (čokoládová poleva), tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, pečící papír
Postup:
žloutky a cukr utřít do pěny, pak vmíchat sníh z bílků a ořechy. Směs rozetřít na pečící papír silně potřený tukem a vysypaný strouhankou, položený na plechu. Péct při 175°C do zlatova. Na upečený vychladlý plát navršit do středu dobře ušlehanou šlehačku, svinout do tunelu přeloženými okraji dospod. Potřít rozpuštěnou čokoládou a navrchu v jedné řadě ozdobit půlkami vlašských ořechů. Po ztuhnutí polevy přendat z papíru na podlouhlý tác. Krájet na díly. Ihned spotřebovat.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ananasová Bowle... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Šťáva ze 6 pomerančů a ze 6 citronů, krabice ananasů (1 kg), 1 vinná sklenka rumu, bílé víno nebo šumivé víno (sekt)
Postup:
Šťáva z pomerančů, citronů, ananasů z 1 kg krabice a rum se pomíchá a nechá se v ledničce zmrznout. Pak se dá do bowle. Na to se nalije bílé víno nebo sekt.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
2dcl-fernetu
2dcl-vody
2dcl-limonády
Postup:
Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vitamínoví kokteil... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
pivovarnicke kvasnice,cedevita
Postup:
do šalku nebo kelimku dame odchorčene kvasnice(cca 200 ml), pridame do tocho jednu polevkovou lžici cedeviti, a dobre rozmichame.
Poznámka:
doporučuje se každodene vipit takovy koktail- je to vytaminova bomba,s visokim obsachem bilkovin!
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nescové pivo... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2lžičky NESCAFE,0,5dcl rumu,plátek citrónu,kofola
Postup:
Do sklenice 0,3l ,dame dvě lžičky Nescafe,zalijeme 0,5dcl rumem a zalijeme kofolou.Lejeme pomalu velmi pění a na okraj sklenice nasunem nakrojený plátek citrónu.Veškeré tekutiny doporučuji míti velmi dobře vychlazené a konzumovat přes brčko.
Poznámka:
Lahodné osvěžení i v pardných dnech.
Tento nápoj nepodáváme osobám mladším 18 let!
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Likér dokonalý lásky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
10g škorice
20 plátkov citrónu
15g tymiánu
5g koriandra
5g muškátového kveta
5g vanilky
1kg práškového cukru
Postup:
15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.
Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.
Poznámka:
Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Prairie Oyster... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
olivový olej
2 polévkové lžíce rajčatového kečupu
1 žloutek
1 střik citronové štávy
worcesterská omáčka
sůl
pepř
Tabasco
Postup:
Malou koktejlovou sklenici vypláchneme olivovým olejem, přidáme kečup a žloutek necháme sklouznout dovnitř. Potom všechno okořeníme podle chuti a servírujeme se sklenicí vody.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Punč z grapefruitů a pomerančů... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Šťáva ze 3 pomerančů,3 grapefruitů a 1 citronu,1 láhev bílého
vína,2 hřebíčky,100g cukru,1 kousek skořice,350ml bílého rumu
Postup:
Všechny přísady kromě rumu necháme přibližně půl hodiny
zakryté louhovat.Pak punč zahřejeme a přilijeme rum.
Skořici a hřebíčky vyndáme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 51 až 60 z 198 [Dalších 138 >>] Upozornění: Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|