|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
ALBUM FOTEK
(2 články)
|
-
Kontakty
(16 článků)
|
-
Mezi námi děvčaty
(2 články)
Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
|
-
Narozeniny
(9 článků)
Narozeniny nás a našich dětiček
|
-
Receptíky I.
(100 článků)
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
|
|
|
-
Vzkazíky
(2 články)
Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
|
-
Zajímavé stránky
(2 články)
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 198 [Dalších 128 >>]
|
| Strouhanková buchta... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
Srnčí hřbet - buchta bez mouky
6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa
Postup:
Smícháme, utřeme a upečeme
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech
NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání
Postup:
Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.
O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vařená bábovka od prababičky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1/4 l mléka
15 dkg cukru
15 dkg másla
2 lžíce kakaa
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vejce
Postup:
Asi 2 minuty povaříme v kastrolu za stálého míchání
na mírném ohni mléko, cukr, máslo a kakao a dáme
vychladnout.
Po vychladnutí přidáme mouku, prášek do pečiva,
vanilkový cukr a vejce a řádně promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Vložíme do STUDENÉ trouby a pečeme pozvolna cca 1 hodinu.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ | Receptíky II. |
|
Suroviny: Na těsto: 250 g hladké mouky 140 g tuku 100 g moučk. cukru 2 žloutky špetka soli trochu vody Na náplň: 150 g cukru 3 žloutky 1 celé vejce trochu citronové kůry nebo vanilky 150 g strouhaných ořechů
Postup: Těsto: Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky, přidáme cukr, 2 žloutky rozkvedlané v trošce vody a vypracujeme těsto ne příliš tuhé ani řídké. Rozdělíme na 2 díly a dáme ztuhnout do chladna. Náplň: Cukr, 3 žloutky, 1 celé vejce, trochu citronové kůry nebo vanilky utřeme do pěny. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 150 g rozstrouhaných ořechů a zlehka zamícháme. Těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti dortové formy. Jeden vložíme na dno dortové formy, na něj dáme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem. Povrch potřeme vejcem, posypeme sekanými ořechy a zvolna pečeme.
Poznámka: Koláč je dobré přikrýt z počátku alobalem protože ořechy na povrchu se mohou připálit.
|
| Více ... |
| Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
2dcl-fernetu
2dcl-vody
2dcl-limonády
Postup:
Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celoroční pozdvižení... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2dcl vaječného konaku
2dcl gritky
2dcl zeleného likéru (peprmintka)
plátek kiwi a pomeranče
Postup:
Do vychlazené skleničky z ocukrovaným hrdlem postupně,
nalejeme peprmintku,konak a griotku,pak jemně promícháme..
Poznámka:
Velké množství způsobuje halucinace
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Huhu koktejl... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1.litr vody,
2.citrony,
6. polévk. lžíc nejlépe mletého cukru.
Postup:
Vše zamícháme a rozpustíme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Jablečný punč... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
0,5 l bílého vína
0,5 ml jablečného moštu
2 lžíce tekutého medu
2 hřebíčky
celou skořici
hvězdičku badiánu
lžíci citronové šťávy
1 jablko
0,5 dcl rumu
Postup:
Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu a společně přivedem do varu. Poté sundáme z plotýnky a necháme dalších 15 minut louhovat. Na závěr přidáme rum a punč přecedíme do sklenic.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Malinová Caipirinha... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
5 cl brazilské pálenky Cachaca
3 lžíce malin (i zmražených)
2 lžíce třinového cukru
1 limetka
ledová tříšť
Postup:
Do sklenky vložíme na čtvrtky nakrájenou limetku, cukr, maliny a paličkou vše podrtíme. Přilijeme pálenku a sklenici doplníme ledovou tříští. Nápoj promícháme.
Tak na zdraví |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tokajské - kořeněné víno... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1000 ml bílého vína
100 g cukru
4-6 g medu
50 ml lihu 96%
3 g pražených sladkých mandlí
2 g pražených hořkých mandlí
0,1 g borového květu
0,1 g lipového květu
Postup:
Světoznámé maďarské víno vyráběné z přezrálých hroznů pozdních kultivarů, případně s přídavkem hrozinek. Charakteristickou chuť tohoto vína můžeme v domácích podmínkách s určitou mírou tolerance napodobit. K přípravě Tokaje použijeme bílé révové víno, případně ovocné víno jablečné nebo z bílého rybízu. Zvláště se osvědčilo víno kvašené s přídavkem medu.
Postup: Mandle a květy macerujeme v lihu 8 dní, pak zfiltrujeme a přidáme do vína. Přisladíme cukrem a medem. |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 198 [Dalších 128 >>] Upozornění: Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|