Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 198 [Dalších 128 >>] 
 Strouhanková buchta...Receptíky I.

Suroviny:

Srnčí hřbet - buchta bez mouky

6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa

 

Postup:

Smícháme, utřeme a upečeme

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Větrníky...Receptíky II.

Suroviny:

1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech

NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání

 

Postup:  

Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.

O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vařená bábovka od prababičky...Receptíky II.

Suroviny:

1/4 l mléka

15 dkg cukru

15 dkg másla

2 lžíce kakaa

25 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 vejce  

Postup:  

Asi 2 minuty povaříme v kastrolu za stálého míchání

na mírném ohni mléko, cukr, máslo a kakao a dáme

vychladnout.

Po vychladnutí přidáme mouku, prášek do pečiva,

vanilkový cukr a vejce a řádně promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Vložíme do STUDENÉ trouby a pečeme pozvolna cca 1 hodinu.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OŘÍŠKOVÝ KOLÁČReceptíky II.


Suroviny:
Na těsto:
250 g hladké mouky
140 g tuku
100 g moučk. cukru
2 žloutky
špetka soli
trochu vody
Na náplň:
150 g cukru
3 žloutky
1 celé vejce
trochu citronové kůry nebo vanilky
150 g strouhaných ořechů

Postup:
Těsto:
Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky, přidáme cukr, 2 žloutky rozkvedlané v trošce vody a vypracujeme těsto ne příliš tuhé ani řídké. Rozdělíme na 2 díly a dáme ztuhnout do chladna.
Náplň:
Cukr, 3 žloutky, 1 celé vejce, trochu citronové kůry nebo vanilky utřeme do pěny. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 150 g rozstrouhaných ořechů a zlehka zamícháme.
Těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti dortové formy. Jeden vložíme na dno dortové formy, na něj dáme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem. Povrch potřeme vejcem, posypeme sekanými ořechy a zvolna pečeme.

Poznámka:
Koláč je dobré přikrýt z počátku alobalem protože ořechy na povrchu se mohou připálit.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Barvy...Receptíky II.

Suroviny:

2dcl-fernetu

2dcl-vody

2dcl-limonády

 

Postup:

Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celoroční pozdvižení...Receptíky II.

Suroviny:

2dcl vaječného konaku

2dcl gritky

2dcl zeleného likéru (peprmintka)

plátek kiwi a pomeranče

 

Postup:

Do vychlazené skleničky z ocukrovaným hrdlem postupně,

nalejeme peprmintku,konak a griotku,pak jemně promícháme..

 

Poznámka:

Velké množství způsobuje halucinace

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Huhu koktejl...Receptíky II.

Suroviny:

1.litr vody,

2.citrony,

6. polévk. lžíc nejlépe mletého cukru.

 

Postup:

Vše zamícháme a rozpustíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný punč...Receptíky II.

Suroviny:

0,5 l bílého vína

0,5 ml jablečného moštu

2 lžíce tekutého medu

2 hřebíčky

celou skořici

hvězdičku badiánu

lžíci citronové šťávy

1 jablko

0,5 dcl rumu

 

Postup:

Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu a společně přivedem do varu. Poté sundáme z plotýnky a necháme dalších 15 minut louhovat. Na závěr přidáme rum a punč přecedíme do sklenic.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Malinová Caipirinha...Receptíky II.

Suroviny:

5 cl brazilské pálenky Cachaca

3 lžíce malin (i zmražených)

2 lžíce třinového cukru

1 limetka

ledová tříšť

Postup:

Do sklenky vložíme na čtvrtky nakrájenou limetku, cukr, maliny a paličkou vše podrtíme. Přilijeme pálenku a sklenici doplníme ledovou tříští. Nápoj promícháme.

Tak na zdraví

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tokajské - kořeněné víno...Receptíky II.

Suroviny:

1000 ml bílého vína

100 g cukru

4-6 g medu

50 ml lihu 96%

3 g pražených sladkých mandlí

2 g pražených hořkých mandlí

0,1 g borového květu

0,1 g lipového květu

Postup:

Světoznámé maďarské víno vyráběné z přezrálých hroznů pozdních kultivarů, případně s přídavkem hrozinek. Charakteristickou chuť tohoto vína můžeme v domácích podmínkách s určitou mírou tolerance napodobit. K přípravě Tokaje použijeme bílé révové víno, případně ovocné víno jablečné nebo z bílého rybízu. Zvláště se osvědčilo víno kvašené s přídavkem medu.

Postup: Mandle a květy macerujeme v lihu 8 dní, pak zfiltrujeme a přidáme do vína. Přisladíme cukrem a medem.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 198 [Dalších 128 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.