|
Všechny naše deníky
[<<Předchozích 100] Poslední články ze všech deníků 101 až 110 z 184 [Dalších 74 >>]
|
| Pudinkove řezy z listového těsta | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Suroviny: Listové těsto, 2 bal.pudingů/vanil.,nebo čoko/piškoty, cukr 1.Uvař puding. 2.Nalej na placku z list.těsta,kterou jsi vyválela,dala na pekáč /nebo menší plech/ a posypala piškoty.Ten puding nemusí být vychladlý.Přiklop druhou plackou z list.těsta a peč - až zrůžoví.Nech vychladnout /!/ a krájej na kostky.Můžeš zdobit šlehačkou ve spray.Dobrou chuť
tak tohle mi přišlo majlíkem. tak vyzkoušejte |
| Více ... |
| Vložil: Martina J., 33 dne 12.6.2003 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Kefírová buchta | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
INGREDIENCE 400 g hladké mouky, 350 g moučkového cukru, 1 kefír, 3 lžíce kakaa, 1/2 sklenice oleje, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 vejce
POSTUP PŘÍPRAVY Všechny přísady smícháme, vlijeme do vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečenou, vychladlou buchtu můžeme rozříznout a namazat buď džemem, nebo jakoukoliv náplní. Povrch můžeme polít polevou.
|
| Více ... |
| Vložil: Martina J., 33 dne 12.6.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zabalené párečky | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Postup přípravy: 1 balíček listového těsta rozválíme na plát tenký asi 2 mm, který potom rozkrájíme na čtverečky 6x6 cm velké, jenž potřeme kečupem, hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem, na čtverečky potom položíme kousky libových párků a nakonec rožky čtverečků nad párkem spojíme, takže nám vzniknou jakési malé rance. Dáme do trouby asi na 10-15 minut zapéct a jíme teplé, ale i studené.
Doba přípravy: asi 30 minut
|
| Více ... |
| Vložil: Martina J., 33 dne 12.6.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Staročeská bábovka (Baba) | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Potraviny: 500g polohrubé mouky, 20g droždí, 250ml mléka, 70g moučkového cukru, 3 žloutky, 100g másla, kůra z 1 citronu, sůl, 100g rozinek, tuk a strouhanka na formu
Postup: Trochu mouky a cukru, vlažné mléko a droždí dáme do mísy a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme žloutky, přidáme cukr a máslo a hmotu třeme do pěny. Zahustíme zbylou moukou, ve které jsme rozmíchali sůl, kůru a rozinky. Vypracujeme těsto řidší než na buchty, vložíme je do tukem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pečeme asi 3/4 hodiny
taky mi přišlo mailem od nejmenované kamarádky |
| Více ... |
| Vložil: Martina J., 33 dne 12.6.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| NORMOSPERMIOGRAM (normální hodnoty) | !Různé tipy! |
|
Normospermiogram (normální hodnoty)
(podle knihy Diagnóza – neplodnost Útok protilátek, MUDr. Zdenka Ulčová-Gallová, DrSc.)
Objem: 2,0 – 6,0 ml
Barva: mírně nažloutlá
Konsistence: není vazká, tvoří kapky
Počet spermií: 20 mil/ml a více
Stupeň pohyblivosti: více než dva
Počet defektních forem: méně než 30%
Přídatná buněčnost: méně než 0,5 mil/ml leukocytů nebo malých lymfocytů
pH: 7,1 – 7,8
fruktóza: nad 1200 µg/ml
Protilátky proti spermiím:žádné nebo méně než 40% spermií postižených protilátkami
Pach: kvetoucích kaštanů |
| Více ... |
| Vložil: emča A+M 3/06 dne 30.5.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Knihy o neplodnosti | !Různé tipy! |
|
Diagnóza – neplodnost Útok protilátek, MUDr. Zdenka Ulčová-Gallová, DrSc., Nakladatelství Petrklíč, 1999
Neplodnost, Tonko Mardešic, Nakladatelství Makropulos, 1996
Léčba neplodnosti, Karel Řezábek, Grada Publishing, 2002 |
| Více ... |
| Vložil: emča A+M 3/06 dne 30.5.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nakládané roštěnky | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
| Je to recept pro ty, co rádi maso. Jde o roštěnky v minutkové úpravě, proto je třeba koupit maso z mladého býka. Množství je počítáno asi na 4 plátky, nakládací směsi musí být dost, aby roštěnky neoschly. Roštěnky 2 žloutky 4 lžíce oleje 1 lžíce worchesteru 2 lžíce soj. omáčky 2 lžíce maggi 1 feferonka cibule (na tohle množství asi dvě velké)
Roštěnky naklepeme, nařízneme případnou blánu. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno a přidáme ostatní ingredience. Vložíme do misky nakládací směs a roštěnky a řádně je promícháme, aby roštěnky byly směsí obaleny ze všech stran. Uložíme do lednice a necháme několik dní uležet. Minimum je 24 hodin. Když už nám chuť nedá, roštěnky osmažíme na pánvi. Nakládací směs podusíme na stejné pánvičce mezi masem. Na talíři směsí přelijeme maso, případně přílohu.
|
| Více ... |
| Vložil: snažilka dne 29.5.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Jak na gifíky a ikonky | !Různé tipy! |
|
| protože to v diskuzi píšu každý den, tak na četná přání dávám tenhle článek sem. takže smajlíky a gifíky najdete na stránce smiles.zy.cz
Je tam tabulka smajlíků ve formátu gif a vedle text, který určuje adresu uzavřený do hranatých závorek<>
img src="http://smiles.zy.cz/126.gif" - z textu odstraníte uvozovky ale závorky ponecháte a výsledek vypadá asi takhle
 |
| Více ... |
| Vložil: Norreen dne 29.5.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Žampiony | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
| od Gordulky Peclive ocistime 500g drobnych zampionu, aby na nich nezustala zadna necistota, a dame je do velke misy. Na marinadu smichame 1/2hrnku olivoveho oleje se stejnym mnozstvim bileho vinneho octa, 3 prolisovanymi strouzky cesneku, lzici listku rozmaryny a lzickou piskoveho cukru. Chceme-li mit marinaru ostrejsi, pridame 1-2 lzicky nadrobno nakrajene chilli papricky nebo feferenky. Dochutime peprem a soli. Nalevem prelijeme zampiony a promichame. Zakryte nechame marinovat v chladnicce nejmene 1 hodinu az 2 dny, obcas promichame. Pri podavani maji mit zampiony pokojovou teplotu. Nejsou vhodne pro deti ci osoby s citlivejsim zazivanim. |
| Více ... |
| Vložil: Norreen dne 27.5.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
|
[<<Předchozích 100] Poslední články ze všech deníků 101 až 110 z 184 [Dalších 74 >>] Upozornění: Dalších 1696 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|