|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
"TAJNÉ" vzkazy
(267 článků)
aneb šuškáme si mezi sebou...
|
-
AKCE
(9 článků)
aneb, co, kdy a kde získáte "zadarmo"
|
|
-
FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE
(21 článků)
|
|
-
HOMEOPATIKA
(5 článků)
Tipy a rady kdy a jak používat homeopatika.
|
-
INFA O NEMOCECH
(6 článků)
|
-
KAM S DĚTMI
(6 článků)
... na baštu či za zábavou
|
-
KLUBY
(17 článků)
KTD se pomalu bude měnit v KVH a proto je tady deníček na vaše zážitky !!!!!
|
|
-
MÁME TO ZA SEBOU
(28 článků)
aneb jak jsme rodily...
|
-
Mamiko, dívej!
(15 článků)
Vtipné výroky našich dětiček
|
-
MEGASRAZÍK NAROZENINOVÝ
(47 článků)
dočasný deník, abychom se domluvili a nemuseli dlouho listovat :-)
|
|
-
NAROZENINY A SVÁTKY
(3 články)
|
-
NAŠE ZKUŠENNOSTI
(15 článků)
aneb jak na mimísky, jejich potřeby a zájmy
|
|
|
|
-
PŘEHLÍDKA PODZIMNÍ NÁLADY - hodnocení
(14 článků)
|
-
Přehlídka podzimní nálady - PRAVIDLA
(2 články)
|
|
-
RECEPTY
(126 článků)
nejen pro dospělé
|
|
-
ŘÍKANKY A HRY PRO DĚTI
(27 článků)
|
-
SEZNÁMEČEK
(2 články)
aneb vše o našich miminkách
|
-
SEZNÁMEK
(2 články)
aneb základní údaje o nás :o)
|
|
-
SUMÁŘKY
(302 článků)
Sumářky z naší dubňáčkovské diskuze pro ty co nestíhají dočítat.
|
-
TAK TO VŠECHNO ZAČALO
(17 článků)
aneb vzpomínáme na začátky
|
-
TIPOVAČKY
(3 články)
tipujeme......
|
-
TIPY NA DÁREČKY
(24 článků)
pište sem své náměty jaké a kde koupit dětem dárečky.
|
-
VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(11 článků)
|
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - CENY
(2 články)
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(4 články)
|
|
-
VÝSLEDKY fotografických soutěží
(20 článků)
|
-
Z LEKCÍ
(11 článků)
aneb co nám kde řekli, co nás kde naučili...
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 137 [Dalších 107 >>]
|
|
|
| Mrkvové polévky jedna báseň | RECEPTY |
|
Všechny jsou z kuchařky "Což takhle dát si mrkev" od Zapálené kuchařky Lenky Požárové.

Rozmarýnová česnečka s vůní lesa
440g mrkve 700ml zeleninového vývaru 60g másla 1 cibule 1 lžíce čerstvého rozmarýnu sůl
Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Vše osmažte na másle, poté zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a osolte. Vařte asi 8 minut, až je mrkev měkká. Polévku rozmixujte i s rozmarýnem a servírujte do misek.
Tolik recept, moje zkušenosti : rozmarýn fakt čerstvý, sušený je hrozně tvrdý a bodá při jídle do patra. Vývar nemusí být domácí, vynikající je to z WURZL kostky (je bio, bez chemie, vhodná pro děti. Dobré je to i z drůbežího vývaru. Polívka je taková hustější, napůl krémová.
Princeznička na hrášku
400g mrkve 200g mraženého hrášku 200ml smetany 40g jarní cibulky sůl Mrkev nakrájejte na kolečka a povařte v 600ml osolené vody doměkka. Mražený hrášek ponořte do teplé vody a ponechte ho tam, dokud se nrozpustí a nezměkne (asi 10 minut). Sceďte a hrášek vidličkou rozmčkejte s polovinou smetany. K uvařené mrkvi přidejte jarní cibulku a zbytek smetany. Vše rozmixujte a rozdělte do misek a do každé dejte kopeček smetanového hrášku.
Mandloňka
400g mrkve 800ml mléka 70g celých mandlí plátek másla 1 cibule 1 lžička kari koření sůl olivový olej
Mandle opečte za stálého míchání na oleji, až mírně zhnědnou (jde to dost rychle). Pak je nechte osušit na ubrousku. Na másle opečte nasekanou cibulku s nakrájenou mrkví a kari kořením. zalijte 500ml mléka a povařte na mírné teplotě 10 minut. Do polévky vhoďte dvě třetiny mandlí, přidejte zbylé mléko a rozmixujte dohladka. Ochuťte solí, prohřejte a rozdělte do misek. Posypte zbylými sekanými mandlemi. |
| Více ... |
| Vložil: Bulik dne 18.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Buchty pod ovoce - extra pro Hanku | RECEPTY |
|
Tvarohova bublanina pod zmrazene ovoce
10 dkg cukru pisek, 10 dkg tuku a 2 zloutky utrit. Pak pridat 250 g tvarohu, 18 dkg mouky krupice (asi hrube), 5 lzic mleka, trochu prasku do peciva (smichat s moukou). Nakonec vmichat snih z 2 bilku.
Do vymastene a vysypane dortove formy o prumeru 26 cm, zarovnat povrch a nahoru naklast nerozmrazene ovoce. Peci pri 200 C asi ½ hodiny – ke konci troubu zmirnit. Hodne pocukrovat.
(ja to nikdy nedelala, ale ten recept je od nekoho – tedy ne z knihy, tak asi chutnal)
Jednoducha buchta pod ovoce cili Kolac svestkovy
30 dkg polohrube mouky
20 dkg cukru
10 dkg rozehrateho (rozpusteneho, tekuteho) masla
3 cela vejce
3/4 prasku do peciva
1-3 lzice mleka
(cukr, mouka a tuk na drobenku)
Prvnich 6 slozek umichat v mise, rozestrit na vymasteny plech, poklast ovocem, posypat drobenkou (v pripade svestek skorici a cukrem)
10-15 minut pri 200 C peci
(tohle byval babiccin nejoblibenejsi recept na zpracovani cerstveho ovoce v lete a snad prvni vec, kterou jsem ja upekla, myslim, ze to testo zvladne i Honzik. Nikdy jsme ho nedelali se zmrazenym ovocem, ale s cerstvym rybizem docela casto, ale hodne extra pocukrovat jeste nez das drobenku, on je ten rybiz prece jen dost kysely, babicka ho vetsinou michala s jahodama. Rybiz bych na tvem miste asi rozmrazila, ze bude trochu mokry snad nevadi, my ho vzdy oplachovali pod tekouci vodou v cedniku a pak jen nechali okapat a sup na testo) |
| Více ... |
| Vložil: Sugar+3 dne 15.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Brambory alá Apetit | RECEPTY |
|
 Náplň
2 žloutky, uvařené natvrdo
60 g másla
70 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
Těsto
100 g mletých vlašských ořechů
100 g kvalitní hořké čokolády (nastrouhat)
100 g moučkového cukru
1 bílek
1-2 lžíce rumu
kakao na obalení
Nejprve připravíme náplň - žloutky romělnit, přidat máslo, cukr, rum a utřít do pěny. Nechat ztuhnout a pak tvarovat kuličky asi jako hliněnky. Dát do mrazáku ztuhnout.
Do rendlíku nasypat ořechy a nechat trochu prohřát. Přidat čokoládu, cukr, bílek, rum a zpracovat těsto. Po vychladnutí zpracovat malé placičky a do nich balit žloutkové kuličky. Obalit v kakau a nechat ztuhnout.
Lze skladovat v mrazáku a přímo z mrazáku i jíst.
Toto množství je asi na 20 ks a je to málo :-)))
|
| Více ... |
| Vložil: Baruschka dne 11.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Masarykovo cukroví | RECEPTY |
|
Ingredience: 300 g hladke mouky, 100 g mleteho cukru, 200 g rostlinneho tuku, 1 zloutek, 150 g liskovych orechu, 2-3 lzice kakaa
Postup: Cele oloupane liskove orechy nejlepe na noc namocime do studene vody(já je máčela 24 hodin). Z uvedenych surovin vypracujeme testo, zapracujeme cele liskoveho orechy a testo rozdelime na tri dily. Z kazdeho vyvalime valecek o prumeru cca 4-5 cm. Zabalime do folie a dame nejlepe pres noc do chladu ztuhnout(já měla opět 24 hodin). Ostrym nozem nakrajime kolecka asi 5 mm a na vymazanem plechu upeceme. Vlahe obalujeme v mouckovem cukru.
jak doporučují na netu - dělala jsem to z 1,5 dávky. Těch válečků jsem měla více a byly tenčí - cca 2-2,5cm.
|
| Více ... |
| Vložil: Hanka, Honzík 17.4.04 dne 6.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Medovník z hrnečku | RECEPTY |
|
Zdroj: kluci v akci
Medovník z hrnečku
1 hrnek silné instantní kávy (300 ml) 1 hrnek medu 3 vejce 1 hrnek hnědého cukru 5 lžic oleje 3 hrnky hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička skořice ¼ lžičky mletého hřebíčku ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku ½ lžičky mletého zázvoru 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek rozinek 3 lžíce kandované citrónové nebo pomerančové kůry
1. Na pánvi rozehřejeme v určeném množství kávy med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. 2. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kávový rozvar, koření, ořechy, rozinky a kandovonou kůru. 3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy (menší vyšší pekáček), pečeme asi 45 minut. Podáváme až druhý den. |
| Více ... |
| Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem | RECEPTY |
|
Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem –
4 porce
těsto na palačinky 100 g hladké mouky 200 ml mléka 1 vejce 1 citrón kůra z citrónu 1 vanilkový cukr sůl olej
tvarohová náplň 200 g měkkého tvarohu 80 g rozinek 1 lžíce rumu 1 lžíce medu
sníh z bílků 2 bílky 80 g moučkového cukru 80 g krystalového cukru voda
1. Mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli vyšleháme v jednolité těstíčko. Poté pečeme na oleji v pánvi tenké palačinky.
2. Tvaroh vymícháme s rumem, rozinkami a medem, naplníme do palačinek, zarolujeme a jednotlivé porce vložíme do zapékacích mističek nebo společně všechny porce do pekáčku.
3. Bílky a moučkový cukr vyšleháme v pevný sníh. Cukr krystal svaříme s vodou na medovou konzistenci a zašleháme za tepla do vyšlehaného sněhu.
4. Palačinky poklademe sněhem, vložíme do rozpálené trouby a při 250°C krátce zapečeme dozlatova. Podáváme teplé.
|
| Více ... |
| Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Množství: 4 porce
Botřebujete na 4 porce:
Ananasové rizoto 2 malé ananasy nebo 1 větší 100 g rýže Arborio 300 350 ml plnotučného mléka (pokud použijete obyčejnou kulatozrnnou rýži, pojme podle druhu cca 350 - 450 ml mléka) 40 g piniových semínek (nebo slunečnicových) 50 g másla 50 g hnědého cukru 1 svazeček máty 1 limetka 1 vanilkový lusk špetka soli
1. Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli. 2. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. 3. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů. |
| Více ... |
| Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Segedín z uzeného kuřete | RECEPTY |
|
| množství : 4 porce Segedín z uzeného kuřete - 4 porce
4 uzená kuřecí stehna 2 cibule 1 lžíce kmínu 3 lžíce sladké papriky 400 ml vody 400 g kysaného zelí 200 ml smetany ke šlehání olej sůl pepř
1. Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky. 2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15 - 20 minut. 3. Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.
|
| Více ... |
| Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sváteční BE – BE řezy | RECEPTY |
|
Těsto: 4 vejce
150 g moučkového cukru
160 g polohrubé mouky
½ kypřícího prášku
tuk a hrubá mouka na plech
trocha rumu na sušenky
2 balíčky sušenek BE-BE
Krém: 1 l mléka
3 balíčky vanilkového pudingu
150 g másla
Poleva: 250 g moučkového cukru
100g másla
3 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
2 lžíce horké vody
Postup: Celá vejce s cukrem našleháme do pěny a promícháme s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Na vychladlé těsto natřeme krém a po celé ploše pokryjeme sušenkami BE-BE, které klademe těsně vedle sebe, pokapeme rumem a přelijeme polevou. Necháme ztuhnout a odležet v lednici, ostrým nožem pokrájíme na díly. Uchováváme v lednici !
|
| Více ... |
| Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 137 [Dalších 107 >>] Upozornění: Dalších 1176 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|