Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • !*Anička*!  (1 článek)
  • !*Anna*!  (4 články)
  • !*Baruschka*!  (6 článků)
  • !*Bulik*!  (13 článků)
  • !*Claire*!  (13 článků)
  • !*Diny*! 
  • !*Džuli*!  (1 článek)
  • !*Enko*!  (5 článků)
  • !*Eva*!  (1 článek)
  • !*Gabi*!  (1 článek)
  • !*Hanka*!  (6 článků)
  • !*Jaffi*!  (5 článků)
  • !*Jitka*!  (5 článků)
  • !*Jurina*!  (3 články)
  • !*Kikuška*!  (2 články)
  • !*Léňa*!  (2 články)
  • !*Lenča*!  (3 články)
  • !*Lenelka*!  (4 články)
  • !*Lenka*!  (4 články)
  • !*Pavla*!  (1 článek)
  • !*Pavlinda*!  (1 článek)
  • !*Peg*!  (10 článků)
  • !*Pendula*! 
  • !*Petra*!  (5 článků)
  • !*Renda*!  (2 články)
  • !*Rybka*! 
  • !*Sapina*!  (4 články)
  • !*Sugar*!  (10 článků)
  • !*Tiina*!  (2 články)
  • !*Trollik*!  (7 článků)
  • !*Vergelka*!  (5 článků)
  • "TAJNÉ" vzkazy  (267 článků)
    aneb šuškáme si mezi sebou...
  • AKCE   (9 článků)
    aneb, co, kdy a kde získáte "zadarmo"
  • FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE  (21 článků)
  • FTIPY  (7 článků)
  • HOMEOPATIKA  (5 článků)
    Tipy a rady kdy a jak používat homeopatika.
  • INFA O NEMOCECH  (6 článků)
  • KAM S DĚTMI  (6 článků)
    ... na baštu či za zábavou
  • KLUBY  (17 článků)
    KTD se pomalu bude měnit v KVH a proto je tady deníček na vaše zážitky !!!!!
  • KONTAKTY  (7 článků)
  • MÁME TO ZA SEBOU  (28 článků)
    aneb jak jsme rodily...
  • Mamiko, dívej!  (15 článků)
    Vtipné výroky našich dětiček
  • MEGASRAZÍK NAROZENINOVÝ  (47 článků)
    dočasný deník, abychom se domluvili a nemuseli dlouho listovat :-)
  • NAROZENINY A SVÁTKY  (3 články)
  • NAŠE ZKUŠENNOSTI  (15 článků)
    aneb jak na mimísky, jejich potřeby a zájmy
  • PORODNICE  (7 článků)
  • PŘEHLÍDKA PODZIMNÍ NÁLADY - hodnocení  (14 článků)
  • Přehlídka podzimní nálady - PRAVIDLA  (2 články)
  • PŘÍKRMY  (12 článků)
  • RECEPTY   (126 článků)
    nejen pro dospělé
  • RUZNE TIPY  (53 článků)
  • ŘÍKANKY A HRY PRO DĚTI  (27 článků)
  • SEZNÁMEČEK  (2 články)
    aneb vše o našich miminkách
  • SEZNÁMEK  (2 články)
    aneb základní údaje o nás :o)
  • SRAZY  (85 článků)
  • SUMÁŘKY  (302 článků)
    Sumářky z naší dubňáčkovské diskuze pro ty co nestíhají dočítat.
  • TAK TO VŠECHNO ZAČALO  (17 článků)
    aneb vzpomínáme na začátky
  • TIPOVAČKY  (3 články)
    tipujeme......
  • TIPY NA DÁREČKY  (24 článků)
    pište sem své náměty jaké a kde koupit dětem dárečky.
  • VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - PRAVIDLA  (11 článků)
  • VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - CENY  (2 články)
  • VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - PRAVIDLA  (4 články)
  • VÝBAVIČKA  (4 články)
  • VÝSLEDKY fotografických soutěží  (20 článků)
  • Z LEKCÍ  (11 článků)
    aneb co nám kde řekli, co nás kde naučili...

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 137 [Dalších 107 >>] 
 odkazy na pečení v domácích pekárnáchRECEPTY

Dávám sem odkazy, které jsem získala od zkušených....

Asi nejdůležitější jsou recepty a dobré rady - hned první odkaz. Další se týkají pekáren, druhů mouky, koupě ošatek na pečení atd.... jak říkám, posbírala jsem to od zkušených pekařek a pekařů a určitě je toho i mnohem více*****

pečení zdar!!!!

http://www.domacipekarny-recepty.wz.cz/

http://www.osatky.cz/

http://www.pekarny.unas.cz/

http://sweb.cz/hafca.h/index.htm

http://www.mlyn-korunka.cz/pekarny.html

http://www.vitalco.cz/

 

Více ...
Vložil: Hanka, Honzík 17.4.04 dne 5.1.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mrkvové polévky jedna báseňRECEPTY

Všechny jsou z kuchařky "Což takhle dát si mrkev" od Zapálené kuchařky Lenky Požárové.

Rozmarýnová česnečka s vůní lesa

440g mrkve
700ml zeleninového vývaru
60g másla
1 cibule
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
sůl

Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Vše osmažte na másle, poté zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a osolte. Vařte asi 8 minut, až je mrkev měkká. Polévku rozmixujte i s rozmarýnem a servírujte do misek.

Tolik recept, moje zkušenosti : rozmarýn fakt čerstvý, sušený je hrozně tvrdý a bodá při jídle do patra. Vývar nemusí být domácí, vynikající je to z WURZL kostky (je bio, bez chemie, vhodná pro děti. Dobré je to i z drůbežího vývaru. Polívka je taková hustější, napůl krémová.

Princeznička na hrášku

400g mrkve
200g mraženého hrášku
200ml smetany
40g jarní cibulky
sůl
Mrkev nakrájejte na kolečka a povařte v 600ml osolené vody doměkka. Mražený hrášek ponořte do teplé vody a ponechte ho tam, dokud se nrozpustí a nezměkne (asi 10 minut). Sceďte a hrášek vidličkou rozmčkejte s polovinou smetany. K uvařené mrkvi přidejte jarní cibulku a zbytek smetany. Vše rozmixujte a rozdělte do misek a do každé dejte kopeček smetanového hrášku.

Mandloňka

400g mrkve
800ml mléka
70g celých mandlí
plátek másla
1 cibule
1 lžička kari koření
sůl
olivový olej

Mandle opečte za stálého míchání na oleji, až mírně zhnědnou (jde to dost rychle). Pak je nechte osušit na ubrousku. Na másle opečte nasekanou cibulku s nakrájenou mrkví a kari kořením. zalijte 500ml mléka a povařte na mírné teplotě 10 minut. Do polévky vhoďte dvě třetiny mandlí, přidejte zbylé mléko a rozmixujte dohladka. Ochuťte solí, prohřejte a rozdělte do misek. Posypte zbylými sekanými mandlemi.

Více ...
Vložil: Bulik dne 18.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchty pod ovoce - extra pro HankuRECEPTY

Tvarohova bublanina pod zmrazene ovoce

10 dkg cukru pisek, 10 dkg tuku a 2 zloutky utrit. Pak pridat 250 g tvarohu, 18 dkg mouky krupice (asi hrube), 5 lzic mleka, trochu prasku do peciva (smichat s moukou). Nakonec vmichat snih z 2 bilku.

 

Do vymastene a vysypane dortove formy o prumeru 26 cm, zarovnat povrch a nahoru naklast nerozmrazene ovoce. Peci pri 200 C asi ½ hodiny – ke konci troubu zmirnit. Hodne pocukrovat.

 

(ja to nikdy nedelala, ale ten recept je od nekoho – tedy ne z knihy, tak asi chutnal)

 

Jednoducha buchta pod ovoce cili Kolac svestkovy

30 dkg polohrube mouky

20 dkg cukru

10 dkg rozehrateho (rozpusteneho, tekuteho) masla

3 cela vejce

3/4 prasku do peciva

1-3 lzice mleka

(cukr, mouka a tuk na drobenku)

Prvnich 6 slozek umichat v mise, rozestrit na vymasteny plech, poklast ovocem, posypat drobenkou (v pripade svestek skorici a cukrem)

 10-15 minut pri 200 C peci

(tohle byval babiccin nejoblibenejsi recept na zpracovani cerstveho ovoce v lete a snad prvni vec, kterou jsem ja upekla, myslim, ze to testo zvladne i Honzik. Nikdy jsme ho nedelali se zmrazenym ovocem, ale s cerstvym rybizem docela casto, ale hodne extra pocukrovat jeste nez das drobenku, on je ten rybiz prece jen dost kysely, babicka ho vetsinou michala s jahodama. Rybiz bych na tvem miste asi rozmrazila, ze bude trochu mokry snad nevadi, my ho vzdy oplachovali pod tekouci vodou  v cedniku a pak jen nechali okapat a sup na testo)

Více ...
Vložil: Sugar+3 dne 15.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brambory alá ApetitRECEPTY

Náplň


2 žloutky, uvařené natvrdo


60 g másla


70 g moučkového cukru


1 lžíce rumu


Těsto


100 g mletých vlašských ořechů


100 g kvalitní hořké čokolády (nastrouhat)


100 g moučkového cukru


1 bílek


1-2 lžíce rumu


kakao na obalení



Nejprve připravíme náplň - žloutky romělnit, přidat máslo, cukr, rum a utřít do pěny. Nechat ztuhnout a pak tvarovat kuličky asi jako hliněnky. Dát do mrazáku ztuhnout.


Do rendlíku nasypat ořechy a nechat trochu prohřát. Přidat čokoládu, cukr, bílek, rum a zpracovat těsto. Po vychladnutí zpracovat malé placičky a do nich balit žloutkové kuličky. Obalit v kakau a nechat ztuhnout.


Lze skladovat v mrazáku a přímo z mrazáku i jíst.


Toto množství je asi na 20 ks a je to málo :-)))



Více ...
Vložil: Baruschka dne 11.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masarykovo cukrovíRECEPTY

Ingredience: 300 g hladke mouky, 100 g mleteho cukru, 200 g rostlinneho tuku, 1 zloutek, 150 g liskovych orechu, 2-3 lzice kakaa

Postup: Cele oloupane liskove orechy nejlepe na noc namocime do studene vody(já je máčela 24 hodin). Z uvedenych surovin vypracujeme testo, zapracujeme cele liskoveho orechy a testo rozdelime na tri dily. Z kazdeho vyvalime valecek o prumeru cca 4-5 cm. Zabalime do folie a dame nejlepe pres noc do chladu ztuhnout(já měla opět 24 hodin). Ostrym nozem nakrajime kolecka asi 5 mm a na vymazanem plechu upeceme. Vlahe obalujeme v mouckovem cukru.

jak doporučují na netu - dělala jsem to z 1,5 dávky. Těch válečků jsem měla více a byly tenčí - cca 2-2,5cm.

Více ...
Vložil: Hanka, Honzík 17.4.04 dne 6.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medovník z hrnečkuRECEPTY
Zdroj: kluci v akci



Medovník z hrnečku

1 hrnek silné instantní kávy (300 ml)
1 hrnek medu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
5 lžic oleje
3 hrnky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
½ lžičky mletého zázvoru
1 hrnek vlašských ořechů
1 hrnek rozinek
3 lžíce kandované citrónové nebo pomerančové kůry

1. Na pánvi rozehřejeme v určeném množství kávy med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme.
2. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kávový rozvar, koření, ořechy, rozinky a kandovonou kůru.
3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy (menší vyšší pekáček), pečeme asi 45 minut. Podáváme až druhý den.

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem RECEPTY

Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem

4 porce

těsto na palačinky
100 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 citrón kůra z citrónu
1 vanilkový cukr
sůl
olej

tvarohová náplň
200 g měkkého tvarohu
80 g rozinek
1 lžíce rumu
1 lžíce medu

sníh z bílků
2 bílky
80 g moučkového cukru
80 g krystalového cukru
voda

1. Mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli vyšleháme v jednolité těstíčko. Poté pečeme na oleji v pánvi tenké palačinky.

2. Tvaroh vymícháme s rumem, rozinkami a medem, naplníme do palačinek, zarolujeme a jednotlivé porce vložíme do zapékacích mističek nebo společně všechny porce do pekáčku.

3. Bílky a moučkový cukr vyšleháme v pevný sníh. Cukr krystal svaříme s vodou na medovou konzistenci a zašleháme za tepla do vyšlehaného sněhu.

4. Palačinky poklademe sněhem, vložíme do rozpálené trouby a při 250°C krátce zapečeme dozlatova. Podáváme teplé.

 

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ananasové rizoto RECEPTY
Množství: 4 porce

 

Botřebujete na 4 porce:

Ananasové rizoto
2 malé ananasy nebo 1 větší
100 g rýže Arborio
300 350 ml plnotučného mléka
(pokud použijete obyčejnou kulatozrnnou rýži, pojme podle druhu cca 350 - 450 ml mléka)
40 g piniových semínek (nebo slunečnicových)
50 g másla
50 g hnědého cukru
1 svazeček máty
1 limetka
1 vanilkový lusk
špetka soli

1. Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli.
2. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky.
3. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů.

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Segedín z uzeného kuřete RECEPTY
množství : 4 porce

Segedín z uzeného kuřete - 4 porce

4 uzená kuřecí stehna
2 cibule
1 lžíce kmínu
3 lžíce sladké papriky
400 ml vody
400 g kysaného zelí
200 ml smetany ke šlehání
olej
sůl
pepř

1. Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky.
2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15 - 20 minut.
3. Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.

 

 

 

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční BE – BE řezyRECEPTY

Těsto: 4 vejce

150 g moučkového cukru

160 g polohrubé mouky

½ kypřícího prášku

tuk a hrubá mouka na plech

trocha rumu na sušenky

2 balíčky sušenek BE-BE

Krém: 1 l mléka

3 balíčky vanilkového pudingu

150 g másla

Poleva: 250 g moučkového cukru

100g másla

3 lžíce kakaa

3 lžíce rumu

2 lžíce horké vody

Postup: Celá vejce s cukrem našleháme do pěny a promícháme s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Na vychladlé těsto natřeme krém a po celé ploše pokryjeme sušenkami BE-BE, které klademe těsně vedle sebe, pokapeme rumem a přelijeme polevou. Necháme ztuhnout a odležet v lednici, ostrým nožem pokrájíme na díly. Uchováváme v lednici !

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 137 [Dalších 107 >>] 

Upozornění:
Dalších 1176 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.